'e-gks'ye Uluslararası Yarışmada Birincilik Ödülü

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, FSTech Dergisince, bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen “FSTech Awards”...

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, FSTech Dergisince, bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen “FSTech Awards” yarışmasında, Türk Ticaret Kanunu gereğince Türkiye'de ilk kez düzenlenen Elektronik Genel Kurul Sistemi'nin (e-GKS) birincilik ödülü kazandığını hatırlatarak, "Alınan bu ödül, Türk iş dünyası ve şirketlerin gelişmiş dünya ekonomileri ile bütünleştiğinin en güzel göstergesi" dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada bilişim ve teknoloji çalışmalarına yönelik yayın yapan FSTech Dergisince, bu yıl 13.'sü gerçekleştirilen “FSTech Awards” yarışmasında, Yeni Türk Ticaret Kanunu gereğince şirketler için getirilen elektronik genel düzenlemesinin yapılabilmesi amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nca yetkilendirilen Sermaye Piyasası Kurumunun ilişkili kuruluşu Merkezi Kayıt Kuruşu A.Ş. tarafından (MKK) oluşturulan Elektronik Genel Kurul Sisteminin (e-GKS) “Best Use Of Online Services (Çevrimiçi Hizmetlerin En İyi Kullanımı) kategorisinde birincilik ödülünü kazandığını açıkladı.

Reklam
Reklam

Bakan Yazıcı, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6102 sayılı Yeni Türk Ticaret Kanununun ve sonrasında uygulamayı yönlendirmek ve kolaylaştırmak amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı tarafından çıkarılan yönetmelik ve tebliğlerin, tamamen yenilikçi bir anlayışla, evrensel açılımlar ve teknolojik gelişmelerin hayata geçirilmesini, şirketlerin uluslararası düzeyde rekabet gücünü artırarak Türkiye’yi geleceğe taşımayı hedeflediğini, alınan bu ödülün de belirlenen hedefleri gerçekleştirme istikametinde doğru bir noktada olduklarını gösterdiğini ifade etti. Bakanlık olarak, ortaya konulan katılımcı işbirliği anlayışı çerçevesinde yapılan hukuki düzenlemelerle getirilen yeniliklerin ve özellikle şeffaflık ve kurumsallaşma hedefinde sağlanan gelişmenin, şirketlere uluslararası alanda saygınlık getireceğini ve bu duruma bağlı olarak şirketlerin daha kolay ortak, sermaye ve kredi bulabileceğini ifade eden Yazıcı, bunun sonucunda şirketlerin daha uzun ömürlü olacağını her fırsatta vurguladığını belirtti. Yazıcı, alınan bu ödülle doğru atımlar atmış olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

Reklam
Reklam

Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, Türk Ticaret Kanununun ticaret şirketlerine ilişkin hükümlerinin uygulanmasından sorumlu olduğunu ve uygulamaya yön verecek çalışmaları yürüttüğünü bildiren Yazıcı, Kanunla Bakanlığa 7 Yönetmelik ve 9 Tebliğ hazırlama görevinin verildiğini, bu güne kadar 6 Yönetmelik ve 9 Tebliğin yürürlüğe konulduğunu, 1 Temmuz 2013 tarihinde yürürlüğe girecek olan internet sayfası yükümlülüğüne ilişkin hazırlanan Yönetmeliğin ise yayınlanmak üzere Başbakanlıkta olduğunu ifade etti.

Söz konusu düzenlemeler çerçevesinde Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş’nin Bakanlıkça yetkilendirilmesi sonucunda Elektronik Genel Kurul Sisteminin oluşturulduğunu ve yürütüldüğünü belirten Bakan Yazıcı, bu sistem sayesinde anonim şirketlerin genel kurullarına elektronik ortamda katılma, öneride bulunma, görüş açıklama ve oy kullanmanın 1 Ekim 2012 tarihinden itibaren mümkün olduğunu ve uygulamanın başarıyla yürütüldüğü söyledi.

Bakanlık olarak uygulamayı yakından takip ettiklerini ifade eden Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Elektronik Genel Kurul Sisteminin (e-GKS) oluşturulmasında başta Merkezi Kayıt Kuruluşu A.Ş yöneticileri olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti ve alınan bu ödülün, Türk iş dünyası ve şirketlerin gelişmiş dünya ekonomileri ile bütünleştiğinin en güzel göstergesi olduğunu, önümüzdeki süreç için de Türkiye'nin gelişimine katkıda bulunacağı inancını taşıdığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: