"E-Muhtarım Projesi"

Düzce Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan (MARKA) destek almaya hak kazanan "E-Muhtarım" projesi

Düzce Valiliği İl Mahalli İdareler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'ndan (MARKA) destek almaya hak kazanan "E-Muhtarım" projesi muhtarlara tanıtıldı.

Valilikte gerçekleştirilen tanıtım toplantısında konuşan Vali Vasip Şahin, muhtarlığın zor bir iş olduğunu belirterek, "Uzun dönem muhtarlık yapanlara madalya takmak lazım. Muhtarlara yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kamu kurumlarında eskiye oranla sıkıntı ve büyük bir memnuniyetsizlik yaşanmıyor. Köyleri idare eden muhtarlardan kamu temsilcileri ile sıkıntılarını paylaşmalarını bekliyoruz. O köydeki hemşire, öğretmen, doktor, jandarma, tarım danışmanı gibi birimlerden istifade etsinler. İdare ile sürekli irtibat kurulması önem arz ediyor" dedi.

Reklam
Reklam

Projenin bilgi teknolojisini kullanmayı öngördüğünü kaydeden Şahin, "Muhtarlarımız da buna uymak zorundadır. Bu sistemde köylümüzün, köyümüzün sorunlarını merkeze ilettiğimiz gibi takip noktasında da önemli işlev görüyor. İnteraktif bir sistem. İşlemlerin köylüye aktarılması sağlanacağından muhtarların bilgisayar kullanımı öğrenmesi lazım" şeklinde konuştu.

Projenin faydalı olmasını dileyen Vali Şahin, "Belediyemiz mahalle muhtarları için güzel mekanlar oluşturdu. Köylerde ise hizmetler kanepe ve masalarda muhtarlık hizmetleri icra ediliyor. Bu proje ile muhtarlarımızın masa, sandalye, bilgisayarları karşılanacak. Köylerin hizmete ulaşmasında ve hizmet alımında güzel olur" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Ramazan Şahin ise projenin bütçesinin 330 bin lira olduğunu belirterek, "Bütçenin yüzde 75'i MARKA, yüzde 25'i de Özel İdare tarafından karşılanıyor. Projenin amacı, yerel yönetimlerin köylerde yaşayan vatandaşlara daha iyi hizmet sunabilmeleri için bilgi sistemlerinden yararlanmalarını sağlamak, köylerde hızlı, doğru ve sürdürülebilir bir toplum kalkınması için köy muhtarlıklarının işlevselliğini güçlendirmektir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Projenin Türkiye'de ilk olma özelliğini de taşıdığını aktaran Şahin, muhtar ve azalara bilgisayar ve internet için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nce verilecek eğitimin ardından program sonunda sertifikalarının takdim edileceğini kaydetti.

Toplantıya Düzce Valisi Vasip Şahin, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Vali Yardımcıları Erdoğan Ülker ve Ramazan Şahin, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve muhtarlar katıldı.

Muhabir : İbrahim Tezel / Ömer Ürer

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: