E-Okul Veli Bilgilendirme not ve devamsızlık takibini sağlıyor

e-Okul Veli Bilgilendirme sistemi öğrenci velilerinin işlerini kolaylaştırıyor. e-Okul VBS ile veliler öğrencilerin not veya devamsızlık durumlarından anında haberdar olabiliyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı Bilişim Sistemleri (MEBBİS) kapsamında hizmet veren e-Okul velilerie büyük kolaylık sağlıyor. 2007 yılının Ocak ayından bu yana kullanımda olan e-Okul velilerin, öğrencinin okula kaydından başlayıp, mezuniyetine kadar olan tüm süreci içeren bilgileri bünyesinde barındırıyor. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı tarafından sürekli geliştirilen ve iyileştirmeler yapılan e-Okul, velilerin sistemde yer alan bilgilere kolayca erişebilmesini ve bu bilgilerden öğrenciyi takip etmesini sağlıyor. İnternetin 7'den 77'ye hemen herkes tarafından kullanılmasının ardından geçilen bu sistem olumlu bir hamle olarak dikkat çekiyor. e-Okul velilere, öğretmenlere ve öğrencilere ayrı giriş imkanları tanıyor. Böylece sistemden herkesin faydalanması da sağlanmış oluyor.

Reklam
Reklam

e-Okul sisteminde devlet ve özel ilkokullar, anaokulları, özel eğitim kurumları, ortaöğretim kurumları işlem yapıyor. e-Okul modülünden; öğrencilerin kayıtları, nakil işlemleri, not girişleri, devamsızlık bilgisi işlemleri, sınav bilgileri, merkezi olarak gerçekleştirilen TEOG v.b. sınav başvuruları, sonuçları, tercih işlemleri, belge işlemler (Takdir Belgesi, Teşekkür Belgesi, Onur Belgesi), haftalık ders programı girişleri, e-karne, şube yazılı ortalamaları ve duyurular gibi pek çok işlem gerçekleştiriliyor. Modül üzerinden yapılan girişler T.C. Milli Eğitim Bakanlığı sunucularında depolanıyor.

E-OKUL VELİ BİLGİLENDİRME SİSTEMİ İÇİN TIKLAYIN

e-Okul veli girişine ise sistemde e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi (e-okul VBS) deniliyor. e-Okul velilerin kullanması için sağlanan bu sistemden öğrenc velileri; devamsızlıkları, ders programı, davranış notları, sınav tarihleri, okul tarafından yapılan duyurular, merkezî sınavların giriş belgeleri veya tercih sonuçları gibi çok sayıda bilgiye erişebiliyor. Velilerin sisteme giriş yapabilmeleri için ise T.C. Kimlik Numarası ve okul numarasını girmesi, ardından sistem tarafından kendisine yöneltilen sorulara cevap vermesi gerekiyor. Bu adımların uygulanmasının ardından veliler sisteme giriş yaparak merak ettikleri sorulara yanıt bulabiliyorlar.

Reklam
Reklam

e-Okul veliler için sağladığı bu sistem, velilerin öğrencileri yönlendirmesi açısından büyük önem taşıyor. Burada ulaşılan bilgiler yorumlanarak öğrencilerin hangi derslerde başarılı ya da hangilerinde daha az başarılı olduğunu görebilirsiniz. Ancak bu bilgilere erişimin ardından öğrencilere gerekli yönlendirmelerin yapılması, daha az başarılı olduğu alanlarda destek sağlanması gibi çeşitli önlemler alınabiliyor. Ayrıca karne notlarını ve devamsızlık bilgilerini öğrenerek bu konularda gerekli önlemlerin önceden alınmasını sağlamaktadır. Öte yandan e-Okul modülünün sadece öğrenciler için avantaj sağladığını söylemek eksik olacaktır. e-Okul velilerin önceden okula giderek öğrenebilecekleri bilgileri her yerden öğrenmelerine olanak sağlıyor. Sistemden önce iş hayatından ya da hayat yoğunluğundan vakit ayırarak okullara öğrencilerin durumunu sormaya giden veliler, vakit bulamadıkları durumlarda bu bilgileri edinemiyordu. e-Okul velilerin bu sorununa bir çözüm getirmiş oldu.