Kişiler, bu servisler yerine sosyal ağlarda haberleşmeyi daha uygun buluyor. Yakın gelecekte bu servisler kapanırsa sakın şaşırmayın.
Günümüzde en çok haberleşme Facebook üzerinden yapılıyor. Bu sayı o kadar fazla ki, Facebook’ta yapılan mesajlaşma, e-postaları geçmiş durumda. E-postaların tek kalesi şimdilik ofis ortamları. Fakat dijital ortama ayak uydurmakla birlikte buradaki kaleler de yıkılmaya başlandı.
Yarının işverenleri sosyal ağların önemine fazlasıyla vardı ve haberleşmeyi bu yol ile sürdürmek istiyorlar. Kısaca birçok kişi @ işaretinden ümidini kesti.
İşletmelerde haberleşme önemli bir rol oynamaya başladı. Yeni dönemde e-posta yerine modern haberleşme teknikleri kullanılıyor. Sosyal ağ yapılarına benzeyen bu teknikler sayesinde, güvenli ve kapalı bir ortam oluşturulabiliyor. Bulut bilişim yardımıyla her yerde erişilebilen bu ortama, her bir kullanıcı kişisel profillerini girip proje ve dokümanlarını istediği kişilerle paylaşabiliyor.
Bilgiler ve veriler artık eskisi gibi yollanmıyor. Ortak bir noktaya konuluyor ve ilgili kişiler bu noktaya ulaşıp bu bilgilere sahip oluyor. Bunun avantajı da proje ile ilgili tüm bilgiler bu ortak paylaşımda yer alıyor olması olarak gözüküyor. Bu sayede zaman kazanıldığı gibi, karışıklıkların da önüne geçiliyor.
Zaten hayatımıza baktığımızda ciddi bir değişime uğradığını görebiliriz. Günümüzde birçok kişinin e-posta hesabı ile duygusal bir bağı kalmadı. Günde 200 milyon tweet ve 1.5 milyar Facebook mesajı atılıyor. Sürekli İnternete bağlıyız ve haberleşmeyi gerçek zamanlı olarak yapıyoruz. Bunu en güzel otobüse bindiğinizde anlarsınız. Otobüste birçok kişi seyahatini, cep telefonundan internete girerek yapıyor.
[
****](http://www.scroll.com.tr/62411/e-postanin-yerini-sosyal-aglar-aldi/)