E-TUHİM nedir, nasıl üye olunur? E-TUHİM'e nasıl giriş yapılır? E-TUHİM giriş

E-TUHİM (Elektronik Tuhim) İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan bir platformdur. TUHİM, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. E TUHİM sistemine giriş yapmak için ise önce üyelik işlemlerinin tamamlanması gerekir.

Alışverişten fatura ödemelerine, eğitim süreçlerinden çeşitli resmî işlemlerine her şey günümüzde internet üzerinden yapılmakta hazırlanan elektronik belgeler resmî olarak kabul görmektedir. Tüm resmî kurumlar ve kuruluşlar tek bir portal üzerinde toplanmış ve e-Devlet sistemi üzerinde ulaşılabilir hâle gelmiştir. Toplu taşıma konusunda da birçok işlem ve uygulama elektronik ortamda yapılabilmektedir. Bunun bir örneği E-TUHİM adı verilen sistemdir.

E-TUHİM nedir?

TUHİM, Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ifadesinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı olan ve toplu ulaşım ile ilgili çeşitli işlemlerin yapılabildiği bu müdürlüğe internet üzerinden de ulaşılabilmektedir. E-TUHİM'e birkaç adımda başvuru yapılarak üye olunduktan sonra işlem yapılabilir.

Reklam
Reklam

E-TUHİM'e nasıl üye olunur?

E-TUHİM sistemine giriş yapmak için önce üyelik işlemlerinin tamamlanması gerekir. Bunun için bizzat kurum şubelerine gitmek yerine internet üzerinden birkaç dakika içinde işlem yapılabilir. Başvuru için kurumun resmî internet sitesine, tarayıcıya "www.tuhim.ibb.gov.tr" yazarak ulaşılabilir. Ardından şu adımlar izlenir:

  • Site açıldıktan sonra çıkan ekranda yer alan "e-TUHİM" butonuna tıklanır.
  • "Yeni üyelik" butonuna tıklanır.
  • Çıkan formdaki gerekli yerlere tüm bilgiler eksiksiz ve doğru olarak yazılır.
  • Sayfa sonunda yer alan "üye ol" butonu tıklanır.
  • Telefona gelen kısa mesajdaki onay kodu ile üyelik işlemi tamamlanmış olur.

E-TUHİM'e nasıl giriş yapılır?

Üyelik işleminin tamamlanmasının ardından E-TUHİM kullanıcı girişi sağlanabilir. Giriş TUHİM sitesinden ya da uygulamasından gerçekleştirilebilir. Kullanıcılar üye işlemini tamamladıktan sonra aldıkları şifre ve T.C. kimlik numarası ile E-TUHİM girişi yapabilirler.

Reklam
Reklam