Ebe Ve Hemşirelik Bölümü Mezunlarına Kurs

Ebelik ve Hemşirelik Bölümü mezunu öğrencilerden oluşan 40 kursiyere Neonatal Resusitasyon Programı Başladı.İnönü Üniversitesi Malatya...

Ebelik ve Hemşirelik Bölümü mezunu öğrencilerden oluşan 40 kursiyere Neonatal Resusitasyon Programı Başladı.

İnönü Üniversitesi Malatya Sağlık Yüksekokulu, Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Malatya Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Neonatal Resusitasyon Programı”na İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Karagöz, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, akademik personel ve kursiyerler katıldı.

Sağlık Yüksek Okulu'nda gerçekleştirilen programın açış konuşmasını yapan Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci, “Bu yıl 3.sünü düzenlediğimiz ‘Neonatal Resusitasyon Programı’nın kapsamını daha da genişleterek geleneksel olarak her yıl yapılması için gayret etmekteyiz. Özellikle ebelik mesleği için gerekli olan bu tür programlar bebek, çocuk ve toplum sağlığını geliştirmeye de önemli katkılar sunmaktadır” dedi.

Reklam
Reklam

Kursun açılış konuşmasını yapan Malatya İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk sağlığı Projesi (AÇSAP) Şube Müdürü ve kurs sorumlusu Dr. Selma Aydın Felek ise, “Dünyada yılda 4 milyon bebek kaybedilmekte ve bu ölümlerin yüzde 98’i maalesef gelişmekte olan ülkelerde meydana gelmektedir. Ülkemizde ise 22 bin bebek bir yaşına gelmeden ölmektedir. Yeni doğan ölümlerinin asgari düzeye çekilebilmesi için uygulanması gereken yöntemlerin ele alındığı kurslar bu açıdan büyük önem taşımaktadır” dedi. Felek, yeni doğan bebeklerinin ölümlerinin önlenmesini amaçlayan “Neonatal Resüsitasyon Programı” hakkında slayt gösterisi eşliğinde katılımcılara bilgiler verdi.

Ebelik ve Hemşirelik Bölümü mezunu öğrencilerden oluşan 40 kursiyere kurs sonrasında yapılacak olan sınavlarda başarılı olanlara sertifikaları verilecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: