Eber gölü dondu

AFYON (İHA) - Afyon'da son bir haftadır etkili olan soğuk hava sebebiyle Sultandağı İlçesi'ne bağlı Yakasenek Kasabası sınırları içinde bulunan ve 12 bin 900 hektar alana yayılan Eber Gölü dondu.

Yaz aylarında çevre kirliliği ve bölgede bulunan fabrikaların atıkları nedeniyle on binlerce balığın telef olduğu Eber Gölü, aşırı soğuklar nedeniyle buz tuttu. Yazın kayıkla göle açılarak kamış toplayan Yakasenek halkı, gölün donmasıyla zor günler yaşıyor. Havaların bu şekilde devam etmesi ve göldeki buzların çözülmemesi halinde, bölgede ciddi biçimde kuş ve hayvan ölümlerinin yaşanabileceği belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Eber Gölü'nde zor şartlar altında çalışmayı sürdüren Mehmet Ali Alkan, ekmek parası için gölden kamış toplamaya mecbur olduğunu söyledi. Alkan, "Yazın sandallarla açıldığımız göle şimdi de yürüyerek giriyoruz. Gölden topladığımız kamışları daha önceden SEKA Kağıt Fabrikası'na satıyorduk. Ama fabrika özelleşince kamışlar elimizde kaldı. Topladığımız kamışları şu anda biriktiriyoruz" diye konuştu.