Ebeveynlerin Caillou' ya Katlanamamasının 18 Nedeni

Bu çocuğun gözlerden kaybolması gerekiyor.

1. Tanıtım müziğinde Caillou kelimesi 14356 kez geçiyor. Ve bir de bu şarkı dinleyeni 5 dakika sonra deli edecek kendi sesiyle söylenirse. Şunu belirtmek gerekir ki yönetmen, seslendirme sanatçısının "yüksek derecede mızmızlanmayla çıkılabilen tiz" bir sese sahip olduğunu dile getirdi.

2.Önceki başlık dizisinde Caillou’nun öfke krizine girme özelliği üzerinde duruldu. Her bölümde olan bu özelliği elbette çocuklarınızın davranışlarını etkiliyor.

3.Bu yüz ifadesi. İşte hastalanıp yataklara düştüğünde ne çektiğinin belirtisi.

Reklam
Reklam

4.İlk kez Rosie bebekle tanıştıktan sonra Caillou.

5.Bir de buna bakın.

6. Büyük annesi tarafından pişirilen zeytinli ekmeğin bir parçasını yedikten sonraki yüz hali. Bölümün geri kalanında ona zeytinleri sevdiğini düşündürmek için yalan söylüyor. Düşünceli olmaya çalışıyor olsa bile o bir pislik.

Elbette Rosie zeytinli ekmeği severek yedi. Çünkü Rosie programda etkin bir karakter değil.

7. Caillou’nun kıskançlık yaptığı, herhangi bir şeyini paylaşmadığı ve ara sıra oyun oynadığı bir Rosie’si var.

8. Hızlıca bir gözden geçirelim: Caillou kanser hastası değil bu yüzden ona nefret duymak sorun olmaktan çıkıyor.

Caillou neden kel? Birçok insan programın kanserli bir çocuk üzerine kurgulandığını düşünüyor. Oysaki hayır: Orijinal kitaplarında birçok çocuğun saçsız olduğu bir yaş çağında olduğu için programın yapımcıları da onu saçsız olarak kurguladı. Caillou esasen hiçbir şeyle asla mutlu olmayan kel ve yaşlanmayan bir zorbadır. Aynı zamanda çocuklarınızı çıtkırıldım yumurcaklara döndürmek için aramıza gönderildi.

Reklam
Reklam

  1. İncelemeye geri dönelim: Renk şeması her korkunç çocuk resminin kâbus gibi bir taklididir.

10. Yetişkinler cazibesiz lekelere benzer bir şekilde giyiniyor.

11. Onlar tüm resimde soluk bile görünüyor.

12. NFL (Ulusal Futbol Ligi) oyuncusu ve aynı zamanda ebeveyn olan Arian Foster’ ın bile programın kötü olduğu ile ilgili tweeti bulunuyor.

13. Ve insanlar benzer durumda tepki halindeler.

  1. Programın hikâye yapısı can sıkıcı şekilde karmaşık bir durumda. Peki, sinir bozucu bir hikâye anlatıcısına ne demeli? O, iki torununa Caillou hikâyeleri okuyan büyükannesinin sesi. Size daha korkunç gelen ise Caillou’nun hikâye içinde bir hikâye olarak bulunması.

“Crap My Kids Watch” isimli internet sitesi tarafından yapılan açıklamaya göre daha sonra seslendirme karmaşık bir hal aldı.
Sonraki sezonlarda hikâyeler görünüşte konuşabilen fakat kukla şeklinde bir kedi (her nedense kukla şeklinde) tarafından tanıtıldı. Büyükanne yerine kedi hikâye anlatıyor ve şu an kedi Caillou’ya özgü olmayan, konuşmayan ve kukla olmayan durumda. Bunları asla kaldıramam.

Reklam
Reklam

15. Her bölüm ebeveynliğin çok kötü bir göstergesi. Bir bölümde Caillou suçiçeği hastalığına yakalanıyor. Annesi ve babası Rosie’yi Caillou’nun bu hastalığından korumak için çok aptalca yöntemler kullandıklarından Rosie de daha sonra aynı hastalığa tutuluyor.

Caillou olay hakkında bir miktar oysa “gereğinden fazla” mutlu görünüyor sanki?

16. Caillou’nun sürekli mızmızlanması ebeveynleri hayal kırıklığına uğratan bölümler üzerine düzeltmeye zorluyor.

17. Bu, her yerde insanların çocuk sahibi olmak istememelerinin bir nedeni olarak gösteriliyor.

18. Fakat en azından siz konu hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuzda internet medya sağlayıcısı Netflix’ in destek elemanları “Evet, programı sizin için tamamen engelleyeceğim” şeklinde yardımcı oluyor.
Bu yüzden onlar her zaman aranılan kişiler olmakta.