Ebis’li Bisikletçilerden Dördüncü Çanakkale Şehitliği Turu

Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS), 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale Şehitliği’ne...

Edirne Bisiklet Kulübü (EBİS), 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Çanakkale Şehitliği’ne bisiklet turu düzenleyecek. Bu yıl dördüncü kez tura çıkacak olan EBİS’li bisikletçiler, iki grup halinde düzenleyecekleri turda bir günde toplam 265 kilometre pedal çevirecek.

EBİS, son 3 yıldır geleneksel hale getirdiği Çanakkale Şehitliği bisiklet turunun dördüncüsü için yola çıkmaya hazırlanıyor. Kulüp Başkanı Sadi Çalışkan, Çanakkale şehitlerini anmak amacıyla Edirne’den Çanakkale’ye bisiklet turu düzenleyeceklerini belirtti. Çanakkale Zaferi’nin Türk milletinin tarih boyunca kazandığı en parlak zaferlerden biri olduğunu ifade eden Çalışkan, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Reklam
Reklam

“EBİS olarak 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü vesilesiyle aynı gün Çanakkale Şehitlerini Anma Bisiklet Turu düzenlemekteyiz. Çanakkale Zaferi, tarihten silinmek istenen bir milletin vatanını ve medeniyetini kanı pahasına nasıl savunacağını göstermesi bakımından insanlık tarihi içinde ibret alınması gereken bir hadisedir. Bu zaferi sadece geçmişimize ait bir başarı olarak değil, bugün güçlü bir şekilde sürdürmekte olduğumuz medeniyet yürüyüşümüzün de önemli ilham kaynaklarından biri olarak görmemiz gerekir”.

EBİS’li bisikletçileri destek veren Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanırkulu ise “Bu toprakları bize vatan yapan başta Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz” dedi.

ŞEHİTLİĞE EDİRNE TOPRAĞI SERPİŞTİRECEKLER

EBİS Başkanı Sadi Çalışkan,iki grup halinde düzenleyecekleri bisiklet turunda 12 kişiden oluşan ilk grubun Edirne-Havsa-Uzunköprü-Keşan-Gelibolu-Eceabat-Şehitler Abidesi güzergahını tamamlayacağını, 23 kişiden oluşan ikinci grubun ise Eceabat-Şehitler Abidesi güzergahını tamamlayarak turu sonlandıracaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

EBİS’li bisikletliler ayrıca Edirne Şehitliği’nden götürdükleri toprağı da Şehitler Abidesi’ne serpiştirecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: