EBK, bayramda vekaleten kurban kesimine devam edecek

Et ve Balık Kurumu (EBK) Erzurum Et Kombinası, Kurban Bayramı'nda anlaştığı vakıf ve derneklerin kurbanlıklarını...

Et ve Balık Kurumu (EBK) Erzurum Et Kombinası, Kurban Bayramı'nda anlaştığı vakıf ve derneklerin kurbanlıklarını kesmeye devam edecek.
Türkiye’de et piyasasının önemli aktörlerinden biri olan EBK, Kurban Bayramı'nda vakıf ve derneklerin kurbanlık ihtiyaçlarını karşılayacak. EBK Erzurum Et Kombinası Müdürü İsmail Atasever, kurban bayramı öncesi Brezilya’dan 900 hayvan getirdiklerini söyleyerek, anlaştıkları dernek ve vakıflar adına vekâlet yoluyla kurban keseceklerini söyledi.
Piyasaya kurban satmayacaklarını ifade eden Atasever, “Brezilya’da yetiştikleri yerlere kadar inceleme yaparak kurbanlık vasıflarına haiz Angus, Cherole, Leumouzin, Hereford cinsi 900 büyükbaş hayvan getirdik. Bu hayvanlar tamamen meralarda yetişiyor. 7-8 kontrolden geçtikten sonra Erzurum’a geliyor. Biz piyasaya kurbanlık satışı yapmayacağız. Zaten bu sene hayvan sıkıntısı yaşanmayacak. Biz sadece vekâleten kurban kesen çeşitli vakıf ve yardım kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılayacağız. Hayvanların 700-800’ünü bayramda keseceğiz.” dedi.
Hayvanların canlı kilogramının 9–10 TL arasında olacağının altını çizen Atasever, “Fiyatlar geçen seneye göre düştü. Geçtiğimiz yıl canlı kilogramı 11,5–12 TL arasındaydı. Bu sene 9–10 TL arasında olacak. Piyasada yeterli derecede kurban var. Biz kurban kesimi için çeşitli vakıf ve derneklerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. ” diye konuştu.
Bu arada bayram öncesi kıymanın kilosu Et ve Balık Kurumu tarafından 17.5 TL’ye satılırken, kasaplarda ise 24–26 TL’ye alıcı buluyor. Kuşbaşı et ise Et ve Balık Kurumu satış yerlerinde 22 TL, kasaplarda ise 26–30 TL’ye satılıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz