EBK'nın ikinci ihalesi başladı

Et ve Balık Kurumu'nun bugün gerçekleştirdiği 5 bin tonluk canlı kasaplık sığır alımı ihalesine tek teklifi Ürdün kökenli bir firma olan Khaled Hijazi verdi.

Şirketin 5 bin tonluk canlı kasaplık sığır alımı için verdiği toplam teklif 21 milyon 307 bin 500 dolar olurken, Et ve Balık Kurumu, tek teklif gelmesine karşın ihaleye devam etme kararı aldı.

EBK’nın bugün düzenlediği ihaleye dört katılımcı beklenirken, ihaleye 3 katılım gerçekleşti.

İhaleye Şafak Fleisch Und Lebensmitteln Gmbh katılmadı. Atlantic Halal Meat LLC ile Rozada CIA S.A firmaları ise ihaleye teklif vermedi. İhalede teklif veren tek firma Ürdün menşeli Khaled Hijazi oldu. Şirket, bin 700 tonluk canlık kasaplık sığır için 7 milyon 140 bin dolar, bin 650 tonluk kısım için 7 milyon 177 bin 500 dolar, bin 650 tonluk kısım için ise 6 milyon 990 bin dolar teklif verdi. Şirketin 5 bin tonluk canlık kasaplık sığır alımı için verdiği toplam teklif 21 milyon 307 bin 500 dolar oldu. İhaleye tek teklif olmasına rağmen, ihaleye ara verildi. İhale 12’de devam ettirilecek.

Reklam
Reklam

SIĞIRLARIN ÖZELLİKLERİ

İthal edilecek canlı kasaplık sığırlar, Angus, Hereford, Simmental, Charolais, Limousin ırkı veya melezleri olacak. Yaşları 16 ay-24 ay arasında olacak canlı kasaplık sığırlarda şu özellikler aranacak:

“Cinsiyeti erkek, canlı ağırlığı asgari 450 kilogram azami 650 kilogram olacaktır. Hayvanlar kendi ırk özelliklerini taşıyacak ve herhangi bir fiziki kusur (ayak, göz, kulak, kuyruk vb. kısımlarında) bulunmayacak. Sağlık muayenesi ve kontrolden geçirilmeyen hiçbir hayvan ithalat için kabul edilmeyecek. Hayvan üzerinde bireysel tanımlamayı sağlayan (kulak küpesi veya microchip) bulunacak.”

TESLİM YERLERİ

İthal edilecek 5 bin ton kasaplık canlı sığırın teslim edileceği yerler şöyle:

Adana Kombina Müdürlüğü bin 100 ton, Ankara Kombina Müdürlüğü bin ton, Sakarya Kombina Müdürlüğü bin 250 ton, Erzurum Kombina Müdürlüğü 650 ton, Ağrı Kombina Müdürlüğü 500 ton,Bingöl Kombina Müdürlüğü 500 ton.

İlk ihaleyi hacılar kazanmıştı

Bu arada EBK, Estonya, Letonya, Litvanya ve Macaristan'dan 4 bin 25 ton kasaplık canlı sığır ithal etmek için de ihale açmış ve en yüksek teklifi 1.3 milyon euro ile Berlin merkezli Hacılar Helal Et vermişti. (ANKA)

Reklam
Reklam