Eboue'nin eski takım arkadaşı geliyor!

Fildişi Sahilli futbolcunun Arsenal’dan takım arkadaşı Alex Song’un, Roberto Mancini’nin öncelikli transfer hedefleri arasında yer aldığı iddia edildi.

Galatasaray’ın Barcelonalı Alex Song’un peşinde olduğu iddia edildi. İngiliz basınında yer alan habere göre Katalan ekibinin formasını giyen Kamerunlu futbolcu Roberto Mancini’nin ilk sıradaki hedefleri arasında yer alıyor.

Barcelona’ya geçtiğimiz yıl Arsenal’den transfer olan 26 yaşındaki oyuncunun Barça’da beklediği oynama sürelerini yakalayamadığı, düzenli forma giyebileceği bir takıma gitmeye sıcak baktığı belirtildi. Barcelona’nın da oyuncunun takımdan ayrılmasına sıcak baktığı ve transfer döneminde farklı orta saha oyuncularını gündemine aldığı kaydedildi.

Reklam
Reklam

Song’un sarı kırmızılı takıma transfer olması halinde, 5 yıl boyunca Arsenal’de birlikte forma giydiği Emmanuel Eboue ile tekrar bir araya geleceğine dikkat çekildi.

Kulüp kariyeri

Kariyerine ilk olarak SC Bastia altyapısında başladı. Takımıyla 2 sezonda 56 maça çıkan Song, 2005-06 sezonu başında Arsene Wenger tarafından keşfedildi ve Arsenal F.C. 'e transfer edildi.Rigobert Song'un Yeğenidir ve 2008-2009 sezonunda şampiyonlar ligi maçında Fenerbahçeye 1 gol kaydetmiştir.

Arsenal'le ilk lig maçına 19 Eylül 2005 tarihinde oynanan Everton FC maçında çıkan Song, takımıyla ilk golününü ise 9 Ocak 2007 'de Liverpool FC ile oynanan ve Arsenal 'in 6-3 kazandığı İngiltere Lig Kupası maçında attı. 2006-07 sezonun devre arasında Charlton Athletic 'e kiralık olarak gönderildi. Sezon sonunda Charlton Athletic 'in küme düşmesiyle Arsenal 'e geri döndü.18 ağostos 2012 tarihinde 19 milyon euro'ya FC Barcelona'ya transfer olmuştur.

Milli Takım kariyeri

Milli takımının formasını ilk kez 22 Ocak 2008'de Mısır ile oynanan 2008 Afrika Uluslar Kupası C Grubu maçında giymiştir. Ayrıca bu turnuvada En İyi 11 ödülünde de yer almıştır.

Reklam
Reklam