Ebru dersi verebilmek için 56 yaşında lise diploması almaya çalışıyor

Ebru kursu vermek için lise diplomasına sahip olması gerektiğini öğrenen Hüsniye Bölük(56), 45 yıl aradan...

Ebru kursu vermek için lise diplomasına sahip olması gerektiğini öğrenen Hüsniye Bölük(56), 45 yıl aradan sonra açık öğretim sınavlarına girerek diploma almaya çalışıyor. Bölük, lise diploması alarak 'ebru' dersi vermek istediğini, bunun için de açık öğretim sınavlarına hazırlandığını söyledi.

Kocaeli’nde ikamet eden Bölük, okumanın yaşı olmadığını bir kez daha gösterdi. 1966 yılında ilkokulu bitiren Bölük, çok istemesine rağmen maddi imkansızlıklar nedeniyle ortaöğretime devam edemedi. Hayatının geri kalan kısmında da okuma fırsatı bulamayan Bölük, okuyamadığı için çok pişman olduğunu söyledi. 56 yaşındaki öğrendiği ebru sanatını başkalarına da öğretmeye karar verince Bölük'ün okuma serüveni başladı. İlkokul mezunu olan Hüsniye Bölük, kurs verebilmek için en az lise diploması sahibi olması gerektiğini anlayınca ilköğretim diploması almak için geçen yıl açık ilköğretim okuluna girdi. Bölük, sınavı geçebilmek için bir yıldır düzenli olarak çalışıyor.

Reklam
Reklam

Aradan geçen 45 yılın açığını kapatmak için tüm azmiyle ders çalışan Bölük, geçen yıl Haziran ayındaki ilk sınavına ayağı alçılı olarak girdiğini ifade etti. Bölük, hedefinden hiçbir şeyin kendini alıkoyamayacağını ve başarıya ulaşacağını kaydetti. Bölük şimdi Aralık’ta yapılacak sınavı heyecanla beklediğini dile getirdi.

Ortaöğretim dersleri alan Hüsniye Bölük, Aralık ayında yapılacak sınavda çalıştığı üç dersi de verirse liseye geçmeye hak kazanacak. Bölük kızından büyük destek gördüğünü söyledi. Hüsniye Bölük, “İlköğretim diploması almak için matematik, fen bilgisi ve İngilizce derslerim kaldı. Bu dersleri verince liseye kayıt yaptıracağım. İnsan isteyince, azmedince her şeyi başarabiliyor. Ben de lise diplomamı alıp ebru dersleri vermeye başlayacağım.” dedi.

Gençlere okumayı öğütleyen Bölük, okumanın yaşı olmadığını, insanların en büyük hazinesinin bilgi olduğunu dile getirdi. İnsanların başaramayacağı iş olamayacağını dile getiren Bölük, "Ben okusaydım ebru dersleri verebilirdim. Okumadığım için veremiyorum. Şimdi lise diploması alacağım ve bu sorunun da üstesinden geleceğim. Gençler okusun ve her şeyin üstünden gelsin." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz