Ebru Sanatına Araplardan Büyük İlgi

Bursa'da, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu yıl ilki yapılan Arap Turizm Buluşmasında açılan stantlar...

Bursa'da, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde bu yıl ilki yapılan Arap Turizm Buluşmasında açılan stantlar farklı kültürden insanları bir araya getirdi.

Arap dünyasında fazla bilinmeyen ebru sanatının nasıl yapıldığını bütün detayları ile görme fırsatı bulan yabancı ziyaretçiler, kullanılan malzeme ve metot hakkında bilgi aldı. Namazgah yokuşundaki Şabani Kültür Merkezi'nde faaliyet gösteren Bab-ı Nun Gelenekli Sanatlar Atölyesi ebru snatçılarından Tülay Toğal, 3 gün boyunca Arap Turizm Fuarına gelen misafirlere ebru yapımını gösterdi. Ebruya özellikle Araplar büyük ilgi gösterdi. Suda oluşturulan desenlerin kağıda aktarılmasına şaşıran yabancı ziyaretçiler, bu sanatın çok ilginç olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Ebrunun daha ileri seviyelerde hat yazıları da çıkartmaya imkan sağladığının anlatılması üzerine hayranlıkları bir kat daha artan yabancı misafirler, Türklerin değişik sanatlardaki maharetlerinin kendilerini büyülediğini bildirdi. Bab-ı Nun sanatçılarının hat ve tezhiplerle donatılmış tabloları da fuarda büyük alaka topladı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz