EBSO Başkanı Yorgancılar: İzmir’de Ilk Hedef EXPO

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’in EXPO 2020’yi kazanması için...

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, İzmir’in EXPO 2020’yi kazanması için gerek şahsi gerekse kurumsal olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdi. Kentin ekonomik açıdan sektörel çeşitliliğine dikkat çeken Yorgancılar, “İzmir için en iyisini yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen, Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, Meclis Başkanlık Divanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İzmir’de oda seçimlerinin ardından ilk resmi ziyaretlerini, göreve yeni başlayan Vali Mustafa Toprak’a yaptı. Ağırlıklı olarak İzmir’in ekonomik yapısı ile EXPO 2020 adaylığının gündeme geldiği ziyarette, EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, bu defaki yarışın zorlu geçeceğine dikkat çekti. İngiltere’nin Dubai’yi destekleyeceğini açıkladığını, Dubai’nin de İtalya’nın Milano kentinde 2015 yılında gerçekleştirilecek EXPO’da 40 bin metrekarelik alan alıp bunu biner metrekare olarak ülkelere dağıtacağını öğrendiklerini söyleyen Yorgancılar, zamana karşı yarışıldığını anlattı. Ender Yorgancılar, “Ben de geçmiş dönemde EXPO 2020 Yürütme Kurulu Üyeliği yaptım. Her türlü bilgi birikimini paylaşmaya hazırız. İzmir’in EXPO 2020’yi kazanması için gerek şahsi gerekse Oda olarak her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Reklam
Reklam

"İZMİR CARİ AÇIK VERMİYOR"

İzmir’in sektörel açıdan çeşitlilik arz eden bir yapıya sahip olduğunu anlatan EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, tekstil, gıda, kimya ve petrokimya, otomotiv ve yan sanayi, makine, elektrik-elektronik, inşaat, yenilenebilir enerji ile turizmin ön plana çıktığını belirtti. Ender Yorgancılar, “İzmir dış ticarette cari açık vermeyen il. Otomotiv yan sanayi, kimya ve makine gibi sektörlerdeki ihracatlarımız Bursa, İstanbul ve Ankara gibi illerin rakamlarına yansıyor. Turizm de kentimiz için önemli bir sektör ama Antalya’ya verilen teşvikler maalesef bizde yok. Biz ülkemizin her köşesinin aynı ölçüde kalkınıp gelişmesini savunuyoruz.” diye konuştu.

EBSO Meclis Başkanı Salih Esen de odanın yapısı ve görevleri hakkında Vali Toprak’ı bilgilendirirken, dünya ile rekabet eden 5 bine yakın sanayicinin 64 değişik meslek komitesi çatısı altında gruplandığını, kararların alındığı ve onaylandığı meclisin de 130 sanayiciden oluştuğunu anlattı. Esen, “Bütün çalışmalarımız İzmir’in ekonomide hak ettiği noktaya ulaşması, bölgemiz ve ülkemizin güçlenmesi içindir.” dedi.

Reklam
Reklam

İzmir Valisi Mustafa Toprak ise EBSO yönetiminin gerek İzmir ekonomisi gerekse EXPO 2020’ye ilişkin çabalarını takdirle karşıladığını bildirdi. Toprak, “Sayın Başbakanımızın EXPO’ya ilişkin mektubu masamın üzerinde. İzmir’de EXPO için inanmışlık var. İnşallah oylamada istediğimiz sonucu alırız.” temennisinde bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: