EBSO’ya çevre ödülü

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), çevre konusunda Türkiye’ye örnek çalışmalarını ödülle taçlandırdı. EBSO, Akdeniz Üniversitesi...

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), çevre konusunda Türkiye’ye örnek çalışmalarını ödülle taçlandırdı. EBSO, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ile Akdeniz Üniversitesi Çevre Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (AKÇAM) tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Çevre Hizmet Ödülleri’nde, çevre bilincinin yayılması ve çevrenin korunmasına yönelik örnek çalışmalarla Türkiye kategorisinde ödüle layık görüldü.

Antalya’daki törende ödülü, EBSO adına Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Talay, başvuru dosyasını hazırlayan Proje Geliştirme ve Eğitim Şefi Ezel Hepdüzyol ile Çevre Mühendisi Arzu Betül Yalabık aldı. EBSO’nun ödülünü, Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Feramuz Özdemir takdim etti. Bu kategorideki diğer ödüller, Antalya Havalimanı'ndaki örnek sürdürülebilir çevre çalışmalarıyla ICF Airports ve “81 İlde 81 Orman” projesiyle Türkiye İş Bankası’na verildi.

Reklam
Reklam

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, törende yaptığı konuşmada gelecek nesillere daha emin ve yaşanabilir bir gelecek bırakmak amacıyla çevre alanında yapılan çalışmalara destek verdiklerini söyledi. Türk halkının, yaşadığı her dönemde doğayla iç içe ve doğayı yaşatmak için tarihî bir bilince sahip olduğunu ifade eden Kurtcephe, “Türk milletinin, bu kutsal emaneti koruyup güzelleştirip gelecek nesillere aktarmada dünyaya örnek olması gerekliliği, dünyadaki bizimle ilgili algıyı da değiştirecektir. Bu önemli konuyu, üniversite olarak gündemde tutuyoruz.” diye konuştu.

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu ise çevreyi koruyarak üretim yapılmasını sağlamaya yönelik çalışmaların karşılığını aldıklarını belirtti. Gökçüoğlu, “Türkiye’de henüz çevre kelimesinin kullanılmadığı yıllarda EBSO yönetimleri, bu konuda çalışma grubu oluşturup geride kalan 30 yıla yaklaşan sürede gerçekleştirdiği eğitimlerle sanayicileri dünya ve Türkiye’deki gelişmeler, yasal düzenlemeler hakkında bilinçlendirip bu konudaki projeleri de desteklerken Çevre Ödülü ile de sanayicilerin çalışmalarını teşvik etti. Şimdi de birikimlerini ulusal bazda projeye dönüştürüp diğer odalara örnek oldu.” dedi.

Reklam
Reklam

EBSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Çevre Çalışma Grubu Başkanı Erdoğan Çiçekçi de Akdeniz Üniversitesi Çevre Ödülü’nün, kendileri için bundan sonraki çalışmalarında önemli bir teşvik unsuru olacağını ifade etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: