Ecclestone, Arsenal'e talip

LONDRA (İHA) - Formula 1'in patronu Bernie Ecclestone, İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'i satın almak istediğini açıkladı.

Dünyanın en çok izlenen spor organizasyonlarından olan Formula 1'in (F1) patronu Bernie Ecclestone, Times Gazetesi'ne verdiği röportajda, Arsenal Kulübü'nü satın almak istediğini belirtti. Ecclestone'un, Arsenal'in eski başkan yardımcısı olan ancak geçtiğimiz sezon görevinden ayrılan David Dein'le de yakın arkadaş olduğu ve Ecclestone'un kulübü satın alması durumunda Dein'in de yeniden kulüpte görev alacağı gazete tarafından okurlarına aktarıldı.

Reklam
Reklam

Ecclestone'un kulübü satın almasındaki en büyük engel ise, Arsenal yönetiminin takımı satmak istememesi. F1'in patronu bu konuyla ilgili olarak ise, "Arsenal yöneticileri, kulübü satmak istemiyorlar ve bir yıllık lokavt anlaşması imzaladılar. Bu nedenle, beklemek ve bundan sonra olacakları görmek zorundayız. Zamanla bir çok şey değişebilir. Ben hala istekliyim. Eğer Arsenal Kulübü satılmak istenirse, ben buna talibim" dedi.

Ecclestone'un kulübü satın alması için mücadele etmek zorunda olduğu önemli bir rakip ise ABD'li milyarder Stan Kroenke. Şu anda kulübün yüzde 12.2'lik hissesini elinde bulunduran Kroenke de, Arsenal hisselerinin tamamını kontrolü altına almak istediğini açıklamıştı.

Şu anda 432 milyon poundluk değere sahip olan Arsenal'in Nisan ayına kadar değerinin artması bekleniyor. Ecclestone'un mal varlığının ise 4 milyar dolardan fazla olduğu biliniyor.