"Ecdadımızı Anlıyoruz, Muhteşem Süleyman'ı Tanıyoruz"

Kartepe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Ecdadımızı Anlıyoruz, Muhteşem Süleyman'ı Tanıyoruz" projesi kapsamında ödüllü kitap okuma kampanyası başlatıldı.

Kartepe Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nce "Ecdadımızı Anlıyoruz, Muhteşem Süleyman'ı Tanıyoruz" projesi kapsamında ödüllü kitap okuma kampanyası başlatıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamaya göre, iki kategoriden oluşacak kampanyada, birinci kategoriyi oluşturan 6 ve 7'nci Sınıflar, ikinci kategoride ise hazırlık, 9 10 ve 11'inci sınıflardaki öğrencilere Kanuni Sultan Süleyman ile ilgili 3 kitap okutulacak.

Kampanya sonunda yapılacak 29 Mart'ta düzenlenecek sınavda, okunan kitapların içeriği hakkında sınav düzenlenecek. Sınavda birinciye 250 lira, ikinciye 200 lira ve üçüncüye 150 lira para ödülü verilecek.

Reklam
Reklam

Kartepe Kaymakamı Mustafa Ünaldı, projenin amacının öğrencilere hem kitap okutmak, hem de Osmanlıyı daha iyi tanıtmak olduğunu ifade ederek, "Araştıran ve daha çok okuyan bir toplum olmak için, kitap okuma alışkanlığının oluşması gerekiyor" dedi.

Çağın, iletişim çağı olduğunu belirten Ünaldı, bilgiler filtrelenmeden hazır bir şekilde topluma ulaştığını, bununda bilgi kirliliğine yol açtığını söyledi. Kaymakam Ünaldı açıklamasında, "Bir toplumun sağlıklı bir şekilde gelişmesi için, geçmişini de iyi bilmesi gerekmektedir. Daha çok okuyan ve araştıran bir toplum olmak için, bu tür projeleri gerçekleştirme gayreti içerisinde olacağız" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Metin Girgin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: