Eceabat Belediyesi Esnafa Aşure Ikram Etti

ÇANAKKALE (A.A) - Eceabat Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla esnafa 500 kase aşure dağıttı.

ÇANAKKALE (A.A) - Eceabat Belediyesi, Muharrem ayı dolayısıyla esnafa 500 kase aşure dağıttı.

Eceabat Belediye Başkanı Kemal Dokuz, yaptığı açıklamada, Hicri senenin ilk ayı olan Muharrem ayının en güzel sembollerinden birisinin aşure olduğunu belirterek, bunun tüm insanlık aleminin birlik ve beraberliğinin ifadesi olduğunu söyledi.

Muharrem ayında toplumsal barışın yanı sıra kaynaşma ve dayanışma duygularının da güçlendiğini ifade eden Dokuz, "Bu günler bizi geçmişten geleceğe taşıyan önemli unsurlardır. Bu hassasiyetler var olduğu müddetçe birlikte yaşadığımız bu topraklarda, geleceğe daha güvenle, daha umutla bakacağımızı düşünüyorum. Aşure geleneğimizi gelecek kuşaklara aktarmamız bizimde görevlerimizdendir. Tüm halkımızın Muharrem ayını tebrik ederim" dedi.

Reklam
Reklam

Muhabir: Bülent Ersöz/Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: