Ecevit, 2003'te bilgisayara geçmişti

Bülent Ecevit, 2002 yılında Türkiye'nin en önemli bilişim etkinlikleri arasında yer alan CeBIT Bilişim Eurasia'nın açılışını yapmakla kalmayıp 2003'de daktilodan bilgisayara geçerek teknolojiye olan ilgisini göstermişti.

Bilişim fuarlarının en önemlilerinden CeBIT'in Başbakan Ecevit tarafından 2002'de açılması, Almanya'da Hannover kentinde geleneksel olarak düzenlenen fuarının orijinalinde Almanya Başbakanının tam gün bulunarak desteklemesine benzer bir geleneği Türkiye'ye taşımış oldu.

Bu gelenek 2005'te Başbakan Recep Tayyip erdoğan'ın fuarı açması ve bu sene de aynı görevi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener'in gerçekleşmesiyle artık iyice oturmuş kabul edilebilir.

Reklam
Reklam

Ancak Ecevit'in yerine getirdiği daha önemli misyon, 2003'te daktilodan bilgisayara terfi etmesi oldu. Sıkı bir bilgisayar kullanıcısı olmasa da Ecevit, sokaktaki adama bir kez daha önemli bir mesaj vermiş oldu.

Bunu yaparken de ilkokulda kullanmaya başladığı ve yaklaşık 70 yıl birlikte olduğu Erika marka daktilosunu silip atmadı; ODTÜ Bilim ve Teknoloji Müzesi'ne bağışladı. Eniştesi İsmail Hakkı Bey tarafından armağan edilen daktilo da böylece tarihten silinmemiş oldu.

Ecevit, "Aslında bu mekanik daktilolar hala önemi yitirmemiştir bence. Evde sakladığım bir daktilom daha var. Zaman zaman ondan da yararlanacağım" demekten de geri durmadı. Daha sonrasında çekilen fotoğraflar, Eski Başbakan'ın yeni cihazını pek de maharetle kullanamadığını ortaya koyuyordu.

Ancak 1925 yılında doğan ve 2003'te 78 yaşında olan Ecevit, bilgisayara geçiş konusunda üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiş görünüyor.