Ecevit Keleşin gözlerinde ki ışığı gördüm

Yerel seçimlere yaklaşık 6 ay gibi bir zaman kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) yerel seçim için henüz hiçbir adayını resmen açıklamadı.

Yerel seçimlere yaklaşık 6 ay gibi bir zaman kaldı. Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP ) yerel seçim için henüz hiçbir adayını resmen açıklamadı. CHP seçmeni hangi isimlerin belediye başkan adayı olacağını merakla beklerken, CHP Genel yönetimi ise işi ağırdan alıyor. Cumhuriyet Halk Partisi adaylarını etap etap açıklayacağı konuşuluyor.

Bazı yerlerde çok daha erken, bazı yerlerde daha ileri zamanda, bazı yerlerde diğer siyasi partilerin hamlelerini görerek, belirli dengeleri oluşturarak aday belirleme yöntemi uygulanacak olduğunu ifade ediyorlar.

Reklam
Reklam

Ama bu durum Sakarya için geçerli olmamalıdır.

Sakarya ilinin kendine özgü koşulları olan bir yerdir.

Sakarya’da 14 Belediye başkanlığı var tümü de AKP’li belediyelerdir.

Sakarya, aday belirleme bakımından hem bir seçimi yürütme kampanyasını organize etme bakımından çok farklı özellikte olan yerdir.

Onun için Belediye başkan adaylarının bir an önce belirlenmesi gerekmektedir.

Daha önce CHP Genel merkezi, CHP belediye başkanı adaylarını seçimden 6 ay önce açıklanacağını ifade etmişti. Süre doldu ve acil olarak açıklaması lazımdır.

Buna uyarlarsa çok doğru bir iş yapıyor olacaktır.

Başka illeri bilmem, Sakarya açısından adayın seçmene ulaşabilmesi ve kendini anlatabilmesi için zamana çok ciddi ihtiyacı var.

Bu anlamda CHP doğru yapıyor. Bir an önce adaylar belli olmalıdır.

Ecevit Keleş aday adayı olarak İlçe ve köy gezilerine devam ediyorlar.

Bundan bir müddet önce İl yönetiminde Belediye Başkanı kim olsun diye yönetim içinde yapılan oylamada Ecevit Keleş 9-3 oyla çıkmıştı.

Ben bu oylamaya karşı çıkmıştım ama şimdi ne kadar doğru bir karar olduğunu anladım.

Reklam
Reklam

CHP İl örgütünün olumlu düşüncelerine mazhar olan Ecevit Keleş İlçe ve köy gezilerinde aday adayı değil de adaymış gibi gitmesi seçmenler nezdinde iyi bir görüntü diye düşünüyorum.

Geçtiğimiz günlerde Ecevit Keleş’le kısa bir konuşmam oldu.

Gezdiği yerleri bana anlatırken, Gözlerindeki ışıltıyı size anlatamam. Ecevit bu seçim için oldukça iddialı. Bu seçime ben alacağım diyor da başka bir şey demiyor.

Bire bir ev eve geziyor. Bir bakıyorsunuz bir evde ekmek hamuru yoğuran evin kızı ile sohbet edip oyunu istiyor, başka zaman yaşlı bir ninenin elini öpüyor, bir dede’ye sarılıyor.

Bir bakıyorsunuz Geyve’de bir bakıyorsunuz Taraklıda.

Dur durak bilmeden CHP adına çalışıp geziyor.

Adaylığı bile açıklanmadan bunu yapıyor.

Keşke her aday Ecevit Keleş gibi çalışsa Sakarya’da AKP elinde bulunan 14 belediye başkanlığının CHP’li olacağından hiç kuşkum olmazdı.

Ecevit Keleş bu seçim AKP ile Ecevit Keleş arasında geçecek seçimdir diyor.

Bende buna gönülden inanıyorum.

İl Başkanlığı zamanında Ecevit Keleş’i köşemde çok eleştirmiştim.

Reklam
Reklam

Ama şimdiki bende bugün Ecevit Keleş’e sonuna kadar inanıyor ve güveniyorum.

Bir başka sevindiğim bu konu daha var.

Oda nedir biliyormuşsunuz!

Ecevit Keleş, Milletvekilimiz Engin Özkoç için bana söyledikleri çok olumlu sözler.

İnanıyorum ki! Sakarya için varını yoğunu koyan Engin Özköç ve Ecevit Keleş diğer CHP adayları ile el ele vererek, Sakarya’nın altından girip üstünden çıkarak bu seçimleri alacaklardır.

Ben bu ışığı gördüm…

Sen Sakarya halkının Umudu olacaksın Ecevit Keleş…

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz