Ecevit'in cenaze töreni için camiye tadilat

ANKARA (İHA) - Eski Başbakan ve DSP Onursal Genel Başkanı Bülent Ecevit'in cenaze töreni için Kocatepe Camii avlusunda tadilat çalışmaları yapıldı.

Danıştay saldırısında hayatını kaybeden üye Mustafa Yücel Özbilgin'in Kocatepe Camii'nde kılınan cenaze namazı sırasında protokolün karşılaştığı tepkiler ve güvenlik nedeniyle büyük bir katılımın beklendiği Ecevit'in cenaze töreni için her şey ince detayına kadar düşünüldü. Cami avlusunda protokolün gidiş yolu, Rahşan Hanımın taziyeleri kabul edeceği yer, cenaze için ayrılan yer ve halk için ayrılan bölümler tek tek tespit edildi. Yoğun bir katılımın yaşanacağı cenaze namazında basın mensupları ve polis ekipleri için ayrılan yer de belirlendi. Ecevit'in cenaze namazına ilişkin Kocatepe Camisi avlusunda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren ANFA Genel Müdürü Hilmi Gökçınar da Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak Kocatepe Camisinde kılınan cenaze namazı sırasında cenaze yakınlarının rahatlıkla hareket etmeleri için bir çalışma yaptıklarını, ancak merhum Başbakan Bülent Ecevit'in cenaze töreninin hafta sonuna denk gelmesinden dolayı çalışmaları hızlandırdıklarını söyledi. Yarına kadar çalışmaları bitireceklerini söyleyen Gökçınar, cenazeye katılacaklar için daha rahat bir ortam sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Cenazeyi aldıktan sonra cenaze arabasına gidecek olan bölümdeki yürüme yolunun yıprandığını söyleyen Gökçınar, Büyükşehir Belediyesi olarak bunun projeleri arasında yer aldığını, Ecevit'in cenaze namazı için de bunu bir an önce yaptıklarını dile getirdi. Gökçınar, "Bütün yerleri düzgün bir hale getiriyoruz. Betonlarını, sıvalarını, boylarını yapıp Cumartesi günü için hazır hale getireceğiz" diye konuştu.

Çalışmaları tek tek inceleyen Gökçınar, hazırlıkların bir an önce tamamlanması ve cenaze namazı sırasında herhangi bir aksaklık çıkmaması için de büyük titizlik gösteriyor.