Ecevit'in cenaze törenine ilişkin genelge

Ankara (AA)- Başbakanlık, Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in cenaze töreni ile ilgili bir genelge yayınladı.

Genelgeye göre, öncelikle Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü'nün başkanlık ettiği, İçişleri Bakanlığı, Ankara Valiliği, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı temsilcileri ile Ankara Garnizon Komutanı'nın yer aldığı bir kurul oluşturuldu.

Kurul, yaptığı toplantıda, Merhum Ecevit'in cenaze töreni ile ilgili programı belirledi.

Buna göre, Ecevit'in naaşı sabah 08.30'da Gülhane Askeri Hastanesi'nde (GATA) Türk bayrağına sarılıp törenle cenaze aracına konulacak. Polis nezaretinde hareket eden kortej, DSP Genel Merkezi'ne geldiğinde kısa bir duraklama olacak. Bu duraklama esnasında bir parti yetkilisinin konuşma yapabileceği ifade edilirken, konuşmadan sonra TBMM'ye hareket edilecek.

Reklam
Reklam

09.45-10.45 saatleri arasında TBMM'de düzenlenecek törenin ardından, Ecevit'in naaşı Kocatepe Camii'ne getirilecek. Burada kılınan cenaze namazının ardından, Ecevit'in naaşı, askeri tören kıtası tarafından musalla taşı üzerinden alınacak ve top arabasına konulacak. Kocatepe Camii'ndeki törenin 11.15-13.00 arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. Top arabası ile belirli bir yere kadar getirilecek naaş daha sonra yeniden cenaze arabasına konulacak ve Devlet Mezarlığına getirilecek. Ecevit'in naaşı burada askeri tören kıtası tarafından tekrar teslim alınacak ve defnedilecek. Bu bölümün de saat 15.00'e kadar tamamlanması öngörülüyor.

Öte yandan, Başbakan Erdoğan'ın TBMM ve Kocatepe Camii'ndeki törenlere katılmasının ardından AK Parti 2. Olağan Büyük Kongresi'ne gideceği ve konuşmasını yapacağı bildirildi.