Ecevit'in sağlık durumu değişmedi

ANKARA (İHA) - Eski Başbakan Bülent Ecevit'in sağlık durumunda bir değişiklik olmadığı bildirildi.

Ecevit'in beyin kanaması teşhisiyle 18 Mayıs'tan bu yana tedavi gördüğü GATA'dan bugün yapılan açıklamada, "Ecevit'in sağlık durumu 28 Mayıs 2006 saat 10.30 itibariyle yapılan açıklamada olduğu gibi devam etmektedir" denildi.

GATA'nın 28 Mayıs tarihli açıklamasında ise Ecevit'in kendi solunumunun mevcut olduğu, ancak ihtiyacını karşılamada yeterli olmadığı için suni solunum cihazıyla desteklenmeye devam edildiği kaydedilerek şu ifadelere yer verilmişti:
"Şuuru kapalı olmasına rağmen sol kol ve bacaklarında daha bariz olmak üzere uyarılara cevap vermektedir. Yutkunma refleksi ve ağız hareketleri mevcuttur. Beyin dokusu içinde dağılmış olan kanama gerileme sürecine girmiştir. Geniş spektrumlu antibiyotik tedavisine karşın son 2 gündür yüksek ateşi saptanmıştır. Gerekli incelemeler yapılmaktadır. Beslenmesi midesine yerleştirilen beslenme tüpü yardımıyla sindirim sistemi yoluyla yapılmaktadır. Ecevit'in kalp, nabız, solunum ve böbrek gibi fonksiyonları stabil seyretmesine rağmen koma durumu devam etmekte olup halen hayati tehlikesi sürmektedir. Ecevit'in tedavisine devam edilmektedir."

Reklam
Reklam