"Ecevit'in vedalaşma zamanı gelmiştir"

DYP'nin TBMM'deki grup toplantısında bir konuşma yapan Genel Başkan Tansu Çiller, "Sayın Ecevit'in milletle vedalaşma zamanı gelmiştir ve hatta geçmiştir" dedi.

Çiller, Milli Takım'ın aldığı başarıyla oluşan sinerjinin siyasete, sosyal hayata ve ekonomiye aktarılamadığını kaydederek, bunu en büyük sebebinin de şu anki hükümet olduğunu belirtti. DYP lideri, "Siyaset engelli, hükümet engelli, hükümetin başı engelli. Endişeyle izliyoruz ki nezaket eğer siyaseti silip götürürse ve karşı taraf bu nezaketi gerçek olarak algılarsa o zaman endişe ediyorum ki nezaketten felaket doğabilir. Bugün gördüğümüz nokta ve gelinen nokta aslında budur".

Çiller, "Bugün hükümet ve hükümetin başı gerçeklerden kopmuş bir konumdadır. Netice itibariyle kendi partisinde de bir deklarasyonla da adeta siyasi ömrünün bittiği doğrultudaki işaretleri kendi partisinden de almaya başlamıştır. Sayın Ecevit'in milletle vedalaşma zamanı gelmiştir hatta geçmiştir. Bu iş öyle Meclisi tatile sokularak örtbas edilecek bir iş değildir" diye konuştu.

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: