Eczacılar Birliği Başkanı Çolak:Yatan ve kronik hastadan katılım payı alınmasın

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Erdoğan Çolak, yatan hastalardan yüzde 1, kronik hastalardan da katılım...

Türk Eczacılar Birliği Başkanı Erdoğan Erdoğan Çolak, yatan hastalardan yüzde 1, kronik hastalardan da katılım payı alınması yönündeki uygulamanın doğru olmadığını ifade etti. Çolak, bu uygulamayı, sağlıkta vatandaşın cebinden daha fazla para almaya yönelik bir hamle olarak gördüklerini söyledi.

Erdoğan Çolak ve birçok ilin eczacılar odası başkanı ile yönetim kurulu üyeleri 12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası’nın 40’ıncı yılı kutlamaları için Kayseri’ye geldi. Kutlamalar çerçevesinde Eczacılar Odası’nda meslekte 40 yılını dolduran eczacılara plaket verildi. Törene katılan Türk Eczacılar Birliği Başkanı Eczacı Erdoğan Erdoğan Çolak, burada yaptığı konuşmada yeni uygulamaya konulan katılım payları ile ilgili değerlendirme yaptı. Çolak, 2003 yılında sağlıkta dönüşüm süreciyle başlayan, daha çok vatandaşın cepten ödemişini artıran bir dönemin yaşandığını dile getirdi. Önemli atılımlar, değişimler olduğu ama bu değişimlerde vatandaşın cebinden biraz daha fazla paranın sağlık alanında elinden alındığını ileri sürdü. Çolak, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Yeni bir uygulama çıktı. Artık hastanede yatan insanlardan da yüzde 1 oranında katılım payı alınacak. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Katılım payı almanın mantalitesi bir farkındalık oluşturmaktır. Hastanede yatan insana bu şekilde farkındalık oluşturamazsınız. Kronik hastalardan yüzde 1 oranında katılım payı alınmak isteniyor. Buda doğru değil. Bunlar daha çok vatandaşın cebinden daha fazla para alma hamleleridir. Biz bunu doğru bulmadığımızı söylüyoruz."

Reklam
Reklam

Çolak, tüm değişimlere karşı ister sağlık, isterse diğer alanlardaki değişimlere karşı toplumsal grupların bir tek argümanının örgütlenme olduğunu söyledi. Kayseri Eczacılar Odası’nın da bunu yapan bir merkez olduğunu belirterek, bu merkezin 40’ıncı yılını kutluyor olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti. Erdoğan Çolak, Kayseri’nin ve Erciyes Üniversitesi’nin sağlıkta sürekli bir merkez olma özelliği taşıdığını belirterek, bu özelliğini devam ettirdiğine işaret etti. 2003 yılında Erciyes Üniversitesi’ne eczacılık fakültesi kazandıran aileye de teşekkürlerini sundu.

Törende 12. Bölge Kayseri Eczacılar Odası Başkanı Oğuzhan Ulutaş’ta bir konuşma yaptı. Daha sonra odanın tarihinin anlatıldığı sinevizyon sunumu ve plaket töreni gerçekleştirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz