Eczacılık Haftası

Kırklareli Eczacı Odası Başkanı Betül Çiloğlu, "Bitkisel ürünlerin ruhsatı Sağlık Bakanlığı'nca verilmelidir" dedi.

Kırklareli Eczacı Odası Başkanı Betül Çiloğlu, "Bitkisel ürünlerin ruhsatı Sağlık Bakanlığı'nca verilmelidir" dedi.

Kırklareli Eczacı Odası Başkanı Aytül Çiloğlu ve üyeleri, Eczacılık Haftası nedeniyle Atatürk Anıtı'na çelenk koydu. Çiloğlu, burada yaptığı konuşmada, eczacıların halk sağlığını önemsediğini belirtti.

Bir çok sorunla mücadele etmeye çalıştıklarını ifade eden Çiloğlu, şöyle devam etti:

"Bugün Türkiye'de eczacılığın bilimsel nitelik kazanmaya başlamasının 173'üncü yılını kutluyoruz. Günümüzde Türkiye'de basın desteği adı altında birçok bitkisel ürünün Tarım Bakanlığı'ndan izin alarak satışa başlanılmıştır.

Reklam
Reklam

Aslında bu ürünlerin ruhsatı Sağlık Bakanlığı tarafından verilmelidir. Bitkisel kökenli ilaçların da kullanım şekli, dozu, süresi tedavi alanı halkın en yakın sağlık danışmanı olan biz eczacılar tarafından anlatılmalıdır."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: