Eczane hizmetleri (MYO) bölümü 2 yıllık eğitim sürecini kapsar. 2 yıl toplam olarak 4 dönemden oluşur. Bu 4 dönemlik süreç kısa gibi görünüyor olsa da programın amacı çok yönlü ve aynı zamanda oldukça kapsamlıdır. Eczane hizmetleri (MYO) bölümünden mezun olan kişilere eczane teknikeri adı verilir. Eczane teknikerleri sağlık sektörü statüsünde görev alırlar. Öğrenciler eğitim dönemleri boyunca bölümün eğitim dersleri teorik ve pratik olarak çok fazla dersin öğrenimini görürler. Yine aynı zamanda uygulama dersleri de laboratuvarlarda gerçekleştirilir. Çalışma alanları da eczaneler, ilaç firmaları ve laboratuvardır. Yine aynı zamanda kamuda memur olarak çalışma imkanı da bulunur.
Bölümde öğrenciler ilaçlar hakkındakı tüm bilgileri, ilaçların etkileri ve kullanımı şekilleri hakkında detaylı olarak bilgi verebilecek şekilde yetiştirilirler. Eczane Hizmetleri (MYO) bölümünü okuyup mezun olduktan sonra da pek çok iş olanağı ve imkanı bulunur. Kamuda ve özel sektörde çalışma imkanı olan bölüm pek çok öğrenci tarafından tercih edilir.
Üniversitelerde birbirinden farklı birçok bölüm bulunur. Eczane hizmetleri (MYO) bölümü 2 yıllık bir ön lisans programından oluşur. Meslek yüksekokulu bünyesinde olan eczane hizmetleri (MYO) bölümünde toplamda 4 dönem bulunur. Ve bu 4 dönem boyunca birçok farklı ders görülür. Günlük hayatta en önemli ihtiyaçların karşılandığı eczaneler ihtiyaç sahibi olan hastaların ilaçlarını alabildikleri kurumların toplamına verilen isimdir.
Eczane hizmetleri bölümünde ise bu alana ait eğitim ve öğretim verilir. Eczane hizmetleri (MYO) bölümünün amacı ilaç satış kuruluşlarında görev yapabilecek, ilaç firmaları ve ilaç laboratuvarlarında çalışabilecek kişiler yetiştirir. İlaçlar hakkında gerekli bilgilere sahip olarak müşterileri bilgilendirirler. Bölüm yetkin elemanlar yetiştirerek sağlık sektörü için faydalı bireylerin yetişmesine yardımcı olur.
Eğitim süresi boyunca eczane hizmetleri (MYO) bölümü dersleri şu şekildedir;
gibi dersler öğrencilere eğitim olarak verilirler. Eczane hizmetleri (MYO) bölümü mezunları Dikey Geçiş Sınavından geçer puan alarak lisans derecesinde bölümlere geçiş yapabilirler.
Eczane hizmetleri bölümü 2 yıl 4 dönemden oluşan bir eğitim sürecinden oluşur. Eczane hizmetleri bölümünde öğrenim gören öğrenciler 2 yıllık eğitim süreci bittikten sonra isterlerse Dikey Geçiş Sınavı eğitim süreçlerini 4 yıla çıkarabilirler. Eczane Hizmetleri (MYO) bölümü ülkemizde birçok ilde yer alan üniversitelerde bulunur. Ve Eczane Hizmetleri (MYO) bölümü hem devlet hem de vakıf üniversitelerinde mevcuttur.
Bu üniversitelerden bazıları ise şu şekildedir;
Eczane Hizmetleri (MYO) mezunları iş imkanları kamuda ve özel sektörde olmak üzere pek çok alanda mevcuttur. Öğrencilerin bölüm araştırırken ve tercih yaparken en çok merak ettiği konulardan biri okuyacakları bölümün iş imkanlarıdır. Eczane Hizmetleri (MYO) bölümünün ise iş olanakları fazlasıyla geniştir.
Eczane Hizmetleri mezunları farklı pek çok alanda iş bulabilirler. İlk olarak çalışma alanları eczaneler olan mezunların ilaç firmalarında da çalışma olanakları bulunur.
Eczane Hizmetleri (MYO) bölümü eczanelerde doktorlar tarafından düzenlenmiş olan reçetelerde bulunan ilaçları müşteriye sunar ve hazırlanması gereken ilaçları eczacı gözetiminde hazırlarlar.
Eczane Hizmetleri (MYO) mezunu hazırlanması gereken ilaçlar laboratuvarda, ilaç sektörlerinde, ilaç depolarında ara eleman olarak çalışır. Oldukça geniş bir çalışma alanı ve imkanı sunan bölüm olan Eczane Hizmetleri (MYO) mezunu iş olanakları pek çok farklı alanda bulunur.
Eczane Hizmetleri (MYO) mezunlarının özel sektörde iş olanakları şu şekilde sıralanabilir;
Eczane Hizmetleri (MYO) mezunlarının kamuda iş olanakları da vardır. Eczane Hizmetleri (MYO) bölümünden mezun olmuş olan öğrenciler kamu sektöründe çalışmak isterlerse Kamu Personeli Seçme Sınavı ön lisans sınavına girmeleri gerekir. Bu sınav sonucunda yeterli puan alındığı takdirde kamu sektöründe memurluk kadrolarında çalışma imkanları bulunur.