Edebiyatçı Memduh Şevket Esendal, Çorlu'da Anıldı

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Memduh Şevket Esendal, ölümünün 60. yıl dönümünde Çorlu'da düzenlenen sempozyumda anıldı.

Türk edebiyatının önemli isimlerinden Memduh Şevket Esendal, ölümünün 60. yıl dönümünde Çorlu'da düzenlenen sempozyumda anıldı.

Çorlu Belediyesi Memduh Şevket Esendal Tiyatro Salonu'nda düzenlenen sempozyumda konuşan Belediye Başkanı Ünal Baysan, toplumun geleceğinin yönlendirilmesinde sanat ve edebiyatın büyük önem taşıdığını söyledi.

Baysan, şunları kaydetti:

"Sanat ve edebiyat ülkenin düşünsel yapısı ve geleceğiyle ilgili bir özgürlüğü temsil etmektedir. Bugün Memduh Şevket Esendal'ı ölümünün 60. yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Belediye olarak, 2 yıl önce tiyatro sahnemize, Çorlu'da doğmuş, ülkemizin en zor yıllarında büyük mücadeleler vermiş önemli edebiyatçımız Memduh Şevket Esendal'ın ismini verdik. Bu etkinliği Memduh Şevket Esendal'ı Çorlu halkı ve gençlerimize tanıtmak onu ölümsüzleştirmek adına düzenledik."

Reklam
Reklam

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. İsmail Çetişli de Memduh Şevket Esendal'ın önemli bir siyaset, devlet ve edebiyat adamı olduğunu kaydetti.

Çetişli, Esendal'ın hayat hikayesini anlatarak, "Memduh Şevket Esendal, bu memleketin hikayecisidir. Edebiyatımızın en önemli 5 hikayecisinden biridir. Bizim insanımızı bu kadar doğal ve sanat kaygısı gütmeden anlatabilen yazarların sayısı azdır" şeklinde konuştu.

Anma töreninde daha sonra Memduh Şevket Esendal Hikaye Yarışması'nın ödülleri verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: