EDEV’in seminerinde duygu dolu dakikalar yaşandı

Sancaktepe Engelliler Dinlenme Evi’nin düzenlediği “ Kabullenme ve İyileştirme” konulu seminer Samandıra Kültür Merkezinde düzenlendi.

Kısa adı EDEV olan Sancaktepe Engelliler Dinlenme Evi’nin düzenlediği “ Kabullenme ve İyileştirme” konulu seminer Samandıra Kültür Merkezinde düzenlendi.

Seminerde, konuk konuşmacı olarak konuşan bir annenin yaşadıklarını duygu dolu sözler ile anlatması ve gözlerinin dolması düzenlenen seminere damgasını vurdu.

Sancaktepe ilçesinin sevilen görme engelli öğretmeni Cengiz Şahin’nin sunuculuğunu yaptığı seminere, Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan, Sancaktepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Aydoğdu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı İstanbul İl müdür Yardımcısı Hüseyin Cılbıroğlu, engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı.

Reklam
Reklam

Engellileri sosyal yaşamın her aşamasına katmak istediklerini kaydeden Sancaktepe Kaymakamı Feyzullah Özcan ilçede bir engelli aile ziyaretinden sonra EDEV projesinin oluştuğunu anlattı. Kaymakam Özcan ‘’ Engelliler, hayır duası alınması gereken kardeşlerimizdir. Bu duyguları ve inançlarımızı kaybetmemeliyiz. Bu duygu bizi diğer milletlerden ayıran ve millet olarak bizi birbirimize bağlayan en önemli özelliğimizdir’’ dedi.

Çocuğunuzdan utanmayın

Kabullenme konusunda konuşan Psikolog Derya Oğuz “ Çocuğunuzdan utanmayın, onun sokağa çıkmasına, oyun oynamasına, arkadaşlıklar kurmasına yardımcı olun. Pek çok aile çocuklarının sevilmeyeceğini, hor görülüp alay edileceğini düşünerek onun sokağa çıkmasını engellerler. Sabırla Yardım etmeniz çocuğunuzun kendisini diğer çocuklarla aynı hissetmesini sağlayacağı gibi, çevresinde aranır bir kişi bile yapabilecektir” dedi.

Umudu ve inancının olması demektir

İyileştirme konusunda konuşan Psikolog Yasemin Bülbül “ iyileşme pek çok anlama gelebilir. Bir son nokta olduğu kadar aynı zamanda bir süreçtir de, illede belirtilerin yok oması demek değildir. İyileşme bir kişinin daha iyi geleceği olacağına dair umudu ve inancının olması demektir.“ dedi.

Reklam
Reklam

“Kaymakamım senden Allah razı olsun”

Konuk konuşmacı olarak katılan Zeynep Ekinci’nin konuşması salonda şok etkisi estirdi. Kendi yaşadıklarını sahnede anlatan Zeynep Ekinci, nasıl mağdur olduğunu ve oğlu Mert ile birlikte kendilerini yalnız hissettikleri sırada Sancaktepe’de EDEV ile tanıştığını, hayatının bundan sonra değiştiğini artık umut dolu olduğunu söylemesi ve bunları anlatırken de bir annenin gözyaşlarına Samandıra Kültür Merkezi şahit oldu. Artık tek başıma değilim diye konuşan Zeynep Ekinci sözlerini bu projeyi ilçeye kazandıran , gerçekleştiren ve öncülüğünü yapan “Kaymakamım senden Allah razı olsun” diye bitirdi. Salonda bulunan davetliler normal bir konuşma beklerden baştan aşağı duygu yüklü yapılan konuşma karşısında Zeynep Ekinci’yi dinleyenlerin de gözlerinin dolduğu görüldü. Alkış tufanı arasında sahneden inen Zeynep Ekinci Kaymakamın yanına giderek tekrar teşekkür etti. Duygu dolu konuşmanın ardından görme engelli Öğretmen Cengiz Şahin’in müzik dinletisi ile program sona erdi.

Reklam
Reklam

Tevfik Erk / İstanbul

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: