Edincik'teki Tarihi Evler Restore Edilecek

Bandırma'ya bağlı Edincik Beldesi'ndeki 49 tarihi evin restore edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Bandırma'ya bağlı Edincik Beldesi'ndeki 49 tarihi evin restore edilmesi için çalışmalar devam ediyor.

Edincik Belediye Başkanı Mehmet Yağcı, yaptığı açıklamada, beldede bulunan 49 evin restore edilmesi kapsamında Balıkesir Valisi Ahmet Turhan görüştüğünü belirterek, ilk aşamada 49 evden 12'sinin restorasyonu yolunda önemli yol alındığını söyledi.

Projenin toplam bedelinin 600 bin lirayı bulduğunu ifade eden Yağcı, "Ancak ilk aşamadaki 12 evin, Bursa Anıtlar Yüksek Kurulu'nun onayladığı proje kapsamında restorasyonunu gerçekleştireceğiz. Bu kapsamda, Balıkesir İl Özel İdare Müdürlüğü bütçesinden 168 bin liralık ödenek ayrıldı. 12 evin restore edilme işini en geç bir ay içinde ihaleye çıkararak, en uygun öneride bulunan bir firmaya vereceğiz. Restore işi, şartname gereği 6 ay içinde tamamlanacak. Böylece, İstiklal-1 Sokak'ta bir bölgeyi, 'Tarihi sokak' yapacağız."

Reklam
Reklam

Başkan Yağcı, özel bir firmanın tarihi bir evi, butik otele dönüştürme çalışmasının da devam ettiğini sözlerine ekledi.

Muhabir: Ahmet Pesen / Fikriye Susam Uyar

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: