Edirne Baro Başkanı Özgür Yıldırım: Edirne'nin Kurtuluş Törenlerinin İptal Edilmesine Tepki Gösterdi

Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıl törenlerinin iptal edildiğini...

Edirne Baro Başkanı Avukat Özgür Yıldırım, Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıl törenlerinin iptal edildiğini ifade ederek, “Biz baro olarak buna bir anlam veremiyoruz” dedi.

Yıldırım, 25 Kasım Pazar günü kutlanacak olan Edirne’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 90’ıncı yıldönümü ile ilgili makamında bir basın açıklaması yaptı. Kurtuluş törenlerinin iptal edildiğini belirten Yıldırım, “Biz de Edirne halkı olarak ölüm orucu mu tutalım yani bayramımızın kutlanması için” diyerek konuya olan tepkisini dile getirdi.

Reklam
Reklam

Şehit haberlerinin geldiği şu günlerde milli ve beraberliğe ihtiyaç duyulduğuna vurgu yapan Yıldırım, “Eski köye yeni adet getirilmesin. Bu hatadan bir an önce vazgeçilsin. Başta iktidar partisinin milletvekili ve il başkanı olmak üzere tüm yöneticileri Edirne’nin bu hassasiyetini göz önünde bulundursun” diye konuştu.

Yıldırım, Edirne Barosu olarak kurtuluş törenlerinin iptal edilmesini kınadıklarını da sözlerine ekledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: