Edirne Belediye Başkanı Sedefçi:

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ni lobi faaliyetleri sonucunda Kültür Bakanlığının desteğiyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil etme

Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi, "Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ni lobi faaliyetleri sonucunda Kültür Bakanlığının desteğiyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil etme şansına kavuşacağımızı düşünüyorum" dedi.

Sedefçi, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği basın toplantısında, her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde geleneksel olarak gerçekleştirilen şenliklere ilginin her geçen gün arttığını söyledi.

Edirne'nin, bu yıl yapılan şenliklerde 200 bin kişiyi ağırladığını belirten Sedefçi, bunun önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

Sedefçi, şenliklerin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için çalışmalar yürüttüklerini aktararak, şunları kaydetti:

"Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, UNESCO Dünya Kültür Mirası'nın aday listesinde yer alıyor. Kültür Bakanlığı ile beraber çalışma yapıyoruz. Arkadaşlarımız Bulgaristan'daki bir toplantıda, Fransa ve bazı ülkelerin UNESCO yetkilileriyle görüşerek lobi faaliyetleri yaptı. Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'ni, lobi faaliyetleri sonucunda Kültür Bakanlığının desteğiyle UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası Listesi'ne dahil etme şansına kavuşacağımızı düşünüyorum. Bu şekilde Edirne 3 unsuruyla UNESCO'da yer almış olan şanslı bir kent haline gelecek."

-Cemil İpekçi'den Kırkpınar konseptli defile-

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi, kentin kültür ve sanat şehri olması için çaba sarf ettiklerini, bu kapsamda festivaller düzenlediklerini söyledi.

Sedefçi, bu ayın sonunda gerçekleştirilecek Uluslararası Edirne Ciğer ve Bando Festivali'nin de önemli olduğunu dile getirerek, yüzlerce kilogram pişmiş ciğerin ücretsiz dağıtılacağı festivalde, komşu ülkelerin bando ekiplerinin konser vereceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Kırkpınar yağlı güreşleri haftasının da renkli geçmesi için uğraş verdiklerini ifade eden Sedefçi, "Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için çalışmalarımız devam ediyor. Cemil İpekçi'nin ekibiyle görüştük. Cemil İpekçi, Saraçlar Caddesi'nde Kırkpınar konseptli bir defile düzenleyecek. Konserlerimizden önce bunu Edirne halkına sunma şansına kavuşacağız" diye konuştu.

Muhabir: Gökhan Balcı / Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: