Edirne Belediye Başkanı Sedefçi:kırkpınar’da Davul Bizde Tokmak Başkasında

Edirne Belediye başkanı Hamdi Sedefçi Kırkpınar’ın isim sponsorluğu yayın hakkı ve stat içi ve dışındaki...

Edirne Belediye başkanı Hamdi Sedefçi Kırkpınar’ın isim sponsorluğu yayın hakkı ve stat içi ve dışındaki reklam gelirlerinin yayıncı kuruluş ile yüzde paylaşımı konusunda kendisini eleştiren Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’ya cevap verdi.

Edirne Belediye başkanı Sedefçi, Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya’nın yanlış bilgilendirildiğini belirterek, “Yerlikaya isim hakkının verilmesi, yayın ihalesi ve reklam gelirleri konusunda bizi eleştirmiş. Ben kendisinin yanlış bilgilendirildiğini düşünüyorum. İsim hakkı konusunda karşı çıkanlar var. Futbol başta olmak üzere diğer branşlarda bu uygulama var. Kırkpınar’ın özüne dokunmadan başına bir isim gelse buradan kaynak sağlasak ne sakıncası var. Hamza bey yanlış bilgilendirilmiş, belediyenin geçen yıl kültür bakanlığından 1 milyon lira aldığını söylüyor, bu bilgi yanlış bize 15 yılda Kültür Bakanlığından 185 bin TL geldi. Tesis, saha belediyemizin mülkü, orası yıllar önce mezbelelikti şu anki haline biz getirdik. Tüm masrafları belediye karşılıyor, hatta federasyonun görevlilerin ücretlerini ve masraflarınıda biz karşılıyoruz. Yerlikaya ile hiç görüşmedik, bizim kavga etmek gibi bir niyetimiz yok, el ele verelim Kırkpınar’ı Dünya markası yapalım. Kırkpınar’da 250 bin TL gelir sağlıyoruz ancak 2 milyon TL harcama yapıyoruz. Kırkpınar’da yetkimiz yok ama para harcama konusunda yetkimiz var yani Davul bizde tokmak başkasında” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: