Edirne Emniyet Müdürü Ceylan:

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, "Fakir fukara fonundan yardım alan ailelerin çocukları hırsızlık yaptığında yardımlar kesilecek" dedi.

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, "Fakir fukara fonundan yardım alan ailelerin çocukları hırsızlık yaptığında yardımlar kesilecek" dedi.

Ceylan, Emniyet Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda gazetecilere yaptığı açıklamada, kentteki hırsızlık olaylarının azaldığını, ancak bazı Roman vatandaşların çocuklarının açıktan hırsızlık yaptığını söyledi.

Edirne'de hırsızlık olaylarına karışan 50 Roman ailenin tespit edildiğini bildiren Ceylan, şöyle konuştu:

"Bu tür hırsızlıklar, balkondan bir şeyler almak, eve girerek günübirlik günlük ihtiyaçlarını karşılayabilecek parayı temin etmek şeklinde oluyor. Olayları yapan aileleri valiliğe getirdik. 'Çocuklarınız bu işleri yapıyor, ya bu işlere devam edersiniz ya da aldığınız yardımlar kesilir' dedik. Fakir fukara fonundan yardım alan ailelerin çocukları hırsızlık yaptığında yardımlar kesilecek. Bu konuda başarılı olduk. Aileler, her ay sürekli gelen paradan olmamak için çocuğu hırsızlık yaptığında, 'Benim çocuğum motosiklet çaldı, alın işlem yapın' diyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: