Edirne ROMDEF Başkanı Güyümgüler:

EDİRNE (AA) - Edirne Roman Dernekleri Federasyonu (ROMDEF) Genel Başkanı Erdem Güyümgüler, 2013 yılının federasyonları adına verimli geçtiğini belirtti.

EDİRNE Genel Başkanı Erdem Güyümgüler, 2013 yılının federasyonları adına verimli geçtiğini belirtti. Güyümgüler, yaptığı yazılı açıklamada, 2014 yılının 2013 yılından daha faydalı geçmesi için daha çok çalışıp, proje üreteceklerini ifade etti. Edirne ROMDEF'in, Türkiye’de Roman toplumunun sorunlarının çözüme kavuşması için kamu-sivil toplum kuruluşu diyalog grubu ile bakanlıklar düzeyinde raporlar hazırlanması çalışmalarına katıldıklarını aktaran Güyümgüler, şunları kaydetti: "Federasyonumuz, Adnan Menderes Üniversitesi Roman Uygulamaları ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu ve çalışma gruplarında yer almıştır. Edirne Valimiz Hasan Duruer başkanlığında aylık toplantılara katılmış ve Roman toplumunun sorunlarına çözüm üretmek için ilimizin müdürleri ile çalışmaları yürütme kararları alınmıştır. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük ile yapılan görüşmeler sonuncunda Roman Araştırma Merkezinin Edirne ilimize alınması konusunda çalışmalar yapılmıştır. Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi ile mahallelerimizin oyun alanlarının yapılması sağlanmıştır." Güyümgüler, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'nin öğrencileri sinemaya götürmek için gerekli araç desteğini verdiğini ve ihtiyaç sahibi öğrencilere bot ve mont desteğinde bulunduğunu vurguladı. Emniyet Müdürü Cemil Ceylan'ın gençleri için halı saha futbol turnuvası düzenlediğini, onların Çanakkale ve İstanbul'a kültür gezisi gerçekleştirmesini sağladığını ve temizlik seti almalarına destek olduğunu belirten Güyümgüler, Milli Eğitim, Aile ve Sosyal Politikalar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İŞKUR, Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlükleriyle de ortak çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: