Edirne, selden sonra dondurucu soğuğa teslim oldu

Meriç ve Tunca’nın taşması sonucu sel sularıyla boğuşan Edirne, bu kez dondurucu soğuğa teslim oldu.Bulgaristan...

Meriç ve Tunca’nın taşması sonucu sel sularıyla boğuşan Edirne, bu kez dondurucu soğuğa teslim oldu.
Bulgaristan Harmanlı kasabası yakınlarındaki bir barajın çökmesi sonucu taşan Meriç Nehri, Bulgaristan’ın ardından Edirne’yi de olumsuz etkiledi. Yaklaşık 10 saat sonra taşkın suları Türkiye’ye giriş yaptı.
Bulgaristan’ı sadece, Meriç Nehri suyu olumsuz etkilerken Arda, Tunca ve Meriç birleşme noktası olan Edirne’nin bir bölümü sular altında kaldı. Azami bin 400 metreküp/saniye su taşıma kapasitesine sahip Meriç Nehri, merkez Kirişhane semtinde bu sınırı buldu.
Nehir yatağına sığmayan sular, Karaağaç Mahallesi ve Bosna Köyü’nün önemli bir bölümünü sular altında bıraktı. Edirne ile Karaağaç’ı Türkiye ile Yunanistan’ı Pazarkule Sınır Kapısı üzerinden birbirine bağlayan yolun geçtiği Meriç ve Tunca Köprüleri’nin ayakları sular altında kaldı. Üç gün sürekli yükselen nehrin suyu bin 400 metreküp/saniyeye kadar ulaştı. Bu nedenle Karaağaç’a gitmek isteyen küçük araçlara izin verilmedi. Ancak nehir suyu üçüncü günden sonra düşmeye başladı.
Son yapılan ölçümlerde ise Meriç’te bin 291 metreküp su geçişi ölçüldü. Su seviyesinin düşmesiyle birlikte küçük araçların geçişine yeniden izin verildi. Sular çekilmeye başlarken, bu kez Edirne’yi dondurucu soğuk teslim aldı. Son iki günde hava sıcaklığı gece eksi 9 dereceye kadar düştü. Aşırı soğuk Tunca Nehri’ni dondurdu. Önemli bir bölümü buz tutan nehir dışında tarlalara giren taşkın suyu da buz tuttu. Suyla dolan araziler soğukla birlikte buz tarlasına döndü.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz