Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Erdem:

Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, trafik eğitiminin çok erken yaşlardan itibaren alınması gerektiğini bildirdi.

Edirne Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Alpay Erdem, trafik eğitiminin çok erken yaşlardan itibaren alınması gerektiğini bildirdi.

Erdem, "Trafik Haftası" dolayısıyla Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 58 bin 355 motorlu aracın kayıtlı olduğu Edirne'de alternatif yolların olmaması nedeniyle il merkezindeki karayolunun daha ekonomik olarak kullanılması gerektiğini belirtti.

Sağlıklı bir ulaşım için sürücülerden park yasağı olan yerlere, otobüs duraklarına, hastane girişlerine ve ambulans yolları üzerine araçlarını park etmemelerini isteyen Erdem, şunları söyledi:

Reklam
Reklam

"Trafik eğitimi çok erken yaşlardan itibaren alınmalı. Çünkü erken yaşlarda alınan trafik eğitimi, sonraki yaşlarda alınan eğitimden çok daha kalıcıdır. İlköğretim okullarında trafik faaliyetlerini yürüten öğretmen ve idarecilerimizle yapılan bir dizi toplantı neticesinde bu yıl ilk defa öğrencilerimizin yıl boyunca yaptığı faaliyetleri sergileyebilmesi için trafik şöleni yapılacaktır. Güvenli trafik ortamının oluşması için sürdürdüğümüz faaliyetlerimiz sadece Trafik Haftası ile sınırlı değildir. Hazırladığımız projeli çalışmalar, resmi ve sivil kuruluşlarla iş birliği içerisinde tüm yıla yayılarak sürdürülecektir."

Edirne Bedensel Engellileri Koruma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Adem Düzkes de bir kaza sonucu sakat kaldığını belirterek, kazalar sonrası yapılan ilk yardımın çok önemli olduğunu belirtti.

Konuşmaların ardından çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere bisiklet ve kask hediye edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: