"Edirne, Turisti Kentte Tutmalı"

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Hasan Duruer, gelen turisti kentte tutabilmek için kültürel değerlerin daha iyi tanıtılması gerektiğini söyledi.

"Bunları tanıtmak boyun borcu" Duruer, Edirne'nin, tarih ve kültürel değerler bakımından zengin bir kent olduğunu söyledi. Turistin kente niçin geldiğini iyi tespit etmek gerektiğini belirten Duruer, şöyle devam etti: "Turist bir kere tarihi, kültürü görmeye geliyor. Edirne de bu konuda şanslı. Bir tanesi UNESCO'nun dünya kültür mirası listesinde olan Selimiye Camisi, 30'dan fazla tarihi caminin olması. Arasta'sı, Bedesten'i, Ali Paşa Çarşısı, ayrıca 2-3 tane hanın ve kervansarayın olması, bizim için bir avantaj. 350 civarında sivil mimari örneğimiz var. 120 tane tarihi çeşmemiz mevcut. 30 tane bildiğiniz gibi tabyamız var. 10 civarında tarihi okulumuz var. 14 tane köprü var. 9 tanesi şehir merkezinde bulunuyor. İnanılmaz bir tarih ve kültür var." Duruer, somut olmayan kültür mirası listesinde de 652 yıldan beri devam eden Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin bulunduğunu ancak Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin dünyaya yeteri kadar tanıtılmadığını gördüğünü dile getirdi. Kırkpınar'ın daha etkin tanıtılması durumunda Japonya'dan veya dünyanın muhtelif ülkelerinden çok sayıda kişinin Kırkpınar için kente geleceğini düşündüğünü ifade eden Duruer, "Kültürel değerlerimizi yeteri kadar tanıtamadığımızı düşünüyorum. Bunları tanıtmak bizim boynumuzun borcu" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: