-Edirne Valisi Duruer:

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Hasan Duruer, çok farklı konumda olduğunu düşlediği Edirne'yi, beklediği gibi bulamadığını belirtti.

Edirne Valisi Hasan Duruer, çok farklı konumda olduğunu düşlediği Edirne'yi, beklediği gibi bulamadığını belirtti. Edirne Valisi Hasan Duruer, Anadolu Ajansı Edirne Bölge Müdürlüğünce uygulamaya konulan "Haber Masası'na" konuk oldu. Soruları cevaplayan Duruer, Edirne'ye atandığında düşlediği Edirne'le gördüğü Edirne arasında çok farklar olduğunu söyledi. -"Kentte arabesk hava hakim" Edirne'nin arabesk bir havada olduğunu vurgulayan Vali Duruer, şunları kaydetti: "Çok farklı konumda beklerken Edirne'ye geldiğimde hayal kırıklığına uğradım. Çok farklı bir konumda bekliyordum çünkü 30 yıl önce de Edirne'ye gelmiştim. Özellikle tarihi eserler ve şehri çok bakımsız bulduğumu ifade etmek isterim. Tarihi eserlere gerekli özenin gösterilmediğini gördüm . Gönül arzu ederdi ki tarihine layık bir Edirne görebileyim. Şehirde bir arabeslik hakim diye düşünüyorum. Kaldırımından aydınlatmasına, çöpünden kanalizasyonuna kadar. Maalesef böyle bir sıkıntıyla karşı karşıyayız. Hak ettiği yerde olmadığını değerlendiriyorum Edirne'nin. Edirne dünya çapında bir kent olmaya Türkiye'nin en layık kentlerinden birisi olarak değerlendiriyorum. İnanılmaz bir tarihimiz, kültürümüz var, güzel bir çevremiz var. İçerisinden 2 tane nehrin geçtiği, Türkiye'nin ender yerlerinden bir tanesi. Aynı zamanda iki tane ülkeye de komşuyuz. Bir tanesi 5 kilometre, diğeri 15 kilometre uzaklıkta. Fakat konumundan yeteri kadar istifade edemediğini değerlendiriyorum." Edirne'nin İstanbul da da yeterince istifa etmediğinin altını çizen Duruer, "Türkiye'nin en büyük merkezi İstanbul'dan 2 saat uzaklıktayız. Kara yoluyla çok rahatlıkla 2 saat içerisinde Mahmutbey gişelerinden itibaren Edirne'de olabiliyorsunuz. Bu büyük bir avantaj. İstanbul hem Türkiye'nin en büyük kültür merkezi sanat merkezi, ticaret merkezi, ekonomi merkezi ve tüketen bir toplum. Edirne olaraktan niye daha fazla istifade etmeyelim diye değerlendirdim" diye konuştu. -AA Haber Masası uygulaması Vali Duruer, yeni projenin de kentin tanıtımı için çok önemli bulduğunu söyledi. Kentte yapılanlarlar kadar bunun anlatılmasınında çok büyük faydalar sağladığına inandığını ifade eden Vali Duruer, AA Haber Masası projesinin Edirne'ye katkılarının önemli olacağını kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: