Edirne Valisi Duruer'den Mimar Sinan Vakfına İadeyi Ziyaret

Edirne Valisi Hasan Duruer Edirne Mimar Sinan Vakfı’na iade-i ziyarette bulundu. Vakıf merkezine gelişinde Vakıf...

Edirne Valisi Hasan Duruer Edirne Mimar Sinan Vakfı’na iade-i ziyarette bulundu. Vakıf merkezine gelişinde Vakıf yetkilileri tarafından karşılanan Vali Hasan Duruer’in ziyaretinde başta Vakfın kurucu başkanı Hasan Gümüş olmak üzere mütevelli heyet üyeleri ile vakıf gönüllüleri hazır bulundu.

Ziyarette vakıf çalışmalarıyla ilgili bilgi veren mütevelli heyet başkanı Av. Şükrü Çeşme “Edirne Mimar Sinan Vakfı olarak orta ve yüksek öğrenim öğrencilerine barınma imkanı sağlamanın yanı sıra karşılıksız eğitim bursları vermeye devam ediyoruz. Balkan Kültür Merkezimizde düzenli seminerler ve kültürel programlar icra ediyoruz. Bu yıl da Edirne, Bulgaristan ve Makedonya’da kurban organizasyonu gerçekleştirdik. En son geçtiğimiz günlerde Bulgaristan’da bulunan İmam Hatip Okullarında okuyan öğrencilere kıyafet yardımı yaptık” dedi.

Reklam
Reklam

Valilik olarak Edirne’de eğitime, kültüre ve komşu ülkelerle ilişkilere önem verdiklerini belirten Vali Duruer, sivil toplum kuruluşu olarak Vakfın yaptığı çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

Vakfın kurucu başkanı Hasan Gümüş Edirne’nin şehir ruhunun yeniden canlandırılmasının önemini vurgulayarak şunları söyledi: “Edirne köklü ve mazisi şanla şerefle dolu önemli bir şehir. Ancak maalesef yaklaşık yüzelli yıldan bu yana Edirne’de bir şehir ruhu ve eşraf kültürü bir türlü oluşmamıştır. Edirne’nin gerçek kimliğine ve ruhuna kavuşması için resmi makamlardan sivil topluma kadar herkesin üzerine düşeni yapması gerekir. Valiliğin ‘Akademi Edirne’ isimli çalışmasını ve komşu ülkelerle ilişkilerini bu açıdan önemsiyoruz.”

Balkan Kültür Merkezi birimlerinde incelemelerde bulunan Vali Duruer binayı beğendiğini ifade ederek Mimar Sinan Vakfı’na çalışmalarında başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: