Edirne'de 400 Yataklı Devlet Hastanesi'nin Temeli Atılacak

EDİRNE (AA) - Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri  Opr. Dr. İlhan Açıkgöz ''Sağlık Bakanımızın destekleriyle yarın yeni hastanenin temeli atılacak, hastanemiz hızlı ve çok modern bir şekilde inşa edilecek" dedi.

Edirne Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. İlhan Açıkgöz "Sağlık Bakanımızın destekleriyle yarın yeni hastanenin temeli atılacak, hastanemiz hızlı ve çok modern bir şekilde inşa edilecek" dedi. Açıkgöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 60 yıldan fazla süre, 2 ayrı binada ve farklı noktalarda hizmet veren devlet hastanesinin bu süre içerisinde yıpranmış, çağın gereklerine ayak uydurmakta güçlük çeken bir yapı haline geldiğini belirtti. Yeni hastanenin yapılmasıyla kentin büyük bir ihtiyacının giderileceğini ifade eden Açıkgöz, "Gerçekten Edirne için büyük bir ihtiyaçtı bu. Edirne'deki hastanelerimiz çok eski. Özellikle merkez hastanesi 60 yıldan beri 6 farklı binada hizmet veriyor. Hastalar içinde, hastane içinde bunun bir çok handikapı oluyordu. Yeni hastanemizin, sağlık bakanımızın destekleriyle yarın temeli atılacak, hızlı ve çok modern bir şekilde inşa edilecek. 400 yatak kapasiteli hastanemiz, serhat şehrinde büyük bir ihtiyacı gidermiş olacak" dedi. Açıkgöz, Devlet Hastanesi'ndeki fiziki imkanların yetersizliğine rağmen yaptıkları projeler ve çalışmalarla servislerin, acil birimlerin ve ameliyathanelerin teknik kapasiteleri arttırdıklarını belirtti. 400 Yatak kapasiteli inşa edilmesi planlanan Edirne Devlet Hastanesinde, diyalizde 12, genel yoğun bakımda 34 yatak bulunacak. 10 ameliyathane salonu olacak hastanede , kanser erken teşhis, tarama ve eğitim merkezi ile mahkum servisi de yer alacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: