Edirne'de Bazı Ilçe Ve Beldelerin Çöpleri Tek Merkezde Toplanacak

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan, İpsala ve Enez ilçeleri ile bunlara bağlı 11 belde belediyesinin çöplerinin bir merkezde toplanacağını

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Keşan, İpsala ve Enez ilçeleri ile bunlara bağlı 11 belde belediyesinin çöplerinin bir merkezde toplanacağını bildirdi.

Özcan, Meclis Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) tarafından hazırlanan proje ile yaptırılacak modern çöp toplama alanı konusunda Kanada ve Bulgar ortaklığındaki bir firma tarafından kendilerine teklif getirildiğini söyledi.

Projenin ihale aşamasına geldiğini vurgulayan Özcan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Keşan, İpsala ve Enez ilçeleri ile bunlara bağlı 11 belde belediyesini kapsayan bu proje ile çöpleri bir merkezde toplayacağız. Bu firma dünyanın birçok ülkesinde bu projeleri gerçekleştirmiş. Bu firma çöpün yüzde 80'ini geri dönüşüme kazandırıyor. Çöpün içerisinde materyaller ayıklanıyor. Geri kalan çöpleri ayrıştırmaya tabi tutarak dizel yakıtına dönüştürüyorlar. 50 bin tonluk çöpün 5 bin tonunu dizel yakıtına dönüştürüyorlar. Bu projeyle tesisin kullanma süresi de uzamış oluyor. GÜNEKAB meclis üyelerimizle birlikte bu durumu ve firmanın bize bıraktığı proje dosyasını inceleyerek kendileriyle 15-20 gün sonra tekrar görüşeceğiz. Bu görüşme daha detaylı olacak. Ayrıca eski çöp alanlarımızı da değerlendirebileceklerini söylediler."

Özcan, firma tarafından İtalya'nın Perigua şehrinde kurulan örnek projenin sunumunun da yapıldığını bildirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: