Edirne'de Kadir Gecesi Yoğunluğu

Edirne'ye yurt içi ve dışından gelerek, Kadir Gece'sini Selimiye Camii'sinde geçirmek isteyenlerin sayısının 6 bine ulaştığı tahmin ediliyor.

Edirne'ye yurt içi ve dışından gelerek, Kadir Gece'sini Selimiye Camii'sinde geçirmek isteyenlerin sayısının 6 bine ulaştığı tahmin ediliyor.

Kadir Gecesi'ni Edirne Camii çatısı altında geçirmek isteyenler, Edirne'ye hareket kazandırdı.

Edirne İl Müftüsü Ömer Taşcıoğlu, yaptığı açıklamada, her yıl ramazan ayında Selimiye Camii'ni binlerce kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Özellikle Kadir Gecesi'nde Selimiye Camii'nin çok yoğun ziyaretçi akınına uğradığını anlatan Taşçıoğlu, "Müslüman kardeşlerimizin Kadir Gecesi'ni kutluyorum. Selimiye Camii'si ve diğer camilerimizde Kadir Gecesi için önlemlerimizi aldık. Edirne'ye yurt içi ve dışından gelerek, bin aydan daha hayırlı olan mübarek geceyi Selimiye Camii'sinde geçirmek isteyenlerin sayısının 6 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Şimdiden cami bahçesinde vatandaşlar toplanmaya başladı" diye konuştu.

Reklam
Reklam

-Batı Trakya Türklerinin ilgisi yoğun-

Kadir Gecesi'ni Selimiye Camisinde geçirmek için Pazarkule Sınır Kapısı'ndan otobüslerle Edirne'ye gelen Batı Trakya Türkleri, iftarlarını Selimiye Camii'nin bahçesinde açıp, aynı mekanda namazlarını kılarak, okunacak mevlide katılmak için bekleyişlerini sürdürüyor.

Batı Trakya'dan gelen Nesibe İsmail, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kadir Gecesi nedeniyle günü birlik Edirne'ye geldiklerini söyledi.

Her yıl Kadir Gecesi'nde Selimiye Camii'ni ziyarete geldiklerini anlatan İsmail,"Burada olmak çok güzel bir duygu. Hemen hemen her yıl Selimiye Camii'sine geliyorum. Allah dualarımızı kabul etsin" dedi.

Şehime İsmail ise 3 yıldır Kadir Gecesi'nde büyük bir sevinçle Selimiye'ye geldiğini belirterek, oruçlarını da cami bahçesinde açacaklarını belirtti.

Bu arada, Kadir Gecesi nedeniyle Edirne'ye gelen çok sayıda yerli ve yabancı turist, esnafın yüzünü güldürdü. Özellikle hediyelik eşya satan tarihi çarşılarda büyük hareketlilik yaşanıyor.

Edirne'de akşam ezanının okunmasıyla birlikte yurt içi ve yurt dışından gelen bir çok Müslüman, oruçlarını Selimiye Camisi bahçesinde açacak. İftardan sonra Edirne Valiliği tarafından vatandaşlara ücretsiz dondurma ve su dağıtılacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: