Edirne'de "Kakava-Hıdrellez Şenlikleri"-Şenlikler "Kakava Ateşi"nin Yakılmasıyla Başladı

Edirne'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kakava-Hıdrellez Şenlikleri", "Kakava ateşi"nin yakılmasıyla başladı.

Edirne'de her yıl geleneksel olarak düzenlenen "Kakava-Hıdrellez Şenlikleri", "Kakava ateşi"nin yakılmasıyla başladı.

Tarihi Sarayiçi'nde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, Edirne Valisi Hasan Duruer, CHP Edirne milletvekilleri Recep Gürkan ve Kemal Değirmendereli, 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgenaral Cengiz Demirci, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi ve diğer protokol üyeleri, "Kakava ateşi"ni yaktı.

Daha sonra yakılan ateşin etrafında oynayan Roman genç kızlar, kendilerini görüntülemek isteyen gazetecilere ve fotoğraf sanatçılarına poz verdi.

Reklam
Reklam

Edirne Valisi Duruer, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kakava'nın içinde pek çok ritüeli barındıran önemli bir kültür olduğunu söyledi.

Belediye Başkanı Sedefçi de Selimiye Camisi ve Külliyesi ile Kırkpınar'dan sonra Kakava-Hıdrellez Şenlikleri'nin de UNESCO'ya girmesi için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Edirne Belediyesince şenliklere katılanlara etli pilav ikram edildi. Pilav dağıtımı sırasında zaman zaman yığılmalar yaşandı.

Kutlamalara çok sayıda turist katıldı.

"Şugar-Çay" Roman Güzellik Yarışması ve Karandila Gypsy Brass Orkestrası'nın vereceği konserle devam edecek kutlamalar, yarın sona erecek.

Muhabir: Hakan Şahin - Salih Baran

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: