Edirne'de "kötü ruh" paniği

Edirne'de Romanlar'ın yaşadığı Gazimihal Mahallesi'nde, geceleri değişik kılıklarda kötü ruhların ve yaratıkların dolaştığı dedikoduları vatandaşları tedirgin etti. 3 bin kişi toplanıp mevlit okuttu.

İddialar üzerine, mahallede kötü ruhların ve yaratıkların kovulması için yüzlerce kişinin katılımıyla mevlit okutulurken, Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu, "Böyle bir şeye inanmıyorum, halkın da inanmaması gerek" dedi.

Gazimihal Mahallesi'nde yaşayan bazı Roman vatandaşlar, gece saatlerinde değişik şekillere giren ruhlar gördüklerini iddia etti. Bu söylentiler kulaktan kulağa yayılmaya başlayınca mahalleli korkuya kapıldı ve bazıları oturduğu evlerinden taşındı. Yaşanan panik üzerine devreye giren Edirne Romanlar Derneği Başkanı Erdinç Çekiç, mevlit okutmaya karar verildi.

Reklam
Reklam

Bunun üzerine mahallenin merkezine masalar kuruldu ve dev kazanlarda etli pilav pişirildi. Mevlide katılan yaklaşık 3 bin kişi ise hep birlikte el açıp 5 imamın okuduğu dualara "amin" dedi. Ayrıca vatandaşlar, mahallenin kötülüklerden arındırılması için dua etti. Mevlidin ardından vatandaşlara hazırlanan etli pilav, ayran ve helva dağıtıldı.

Son zamanlarda mahallelerinde çeşitli ruhların dolaştığını öne süren mahalle sakinleri, "Evimizin camına birşeyler tırmandı, ardından tavşan oldu, yüz yüze geldik sonra kayboldu, çok korkuyoruz. Ruhların ve kötülüklerin gitmesi için mevlit okutuyoruz, çünkü çok korkuyoruz. Çeşitli kılıklara giriyor. İnsan, oluyor, tavşan oluyor. Evimize girdi lambaları yakıp söndürdü. Çatıda insan gördük, damdan dama atlarken ördek oldu. Bu yüzden mevlit okutuyoruz" diye konuştu.

Edirne Müftüsü Ömer Taşçıoğlu ise korkulacak bir durumun olmadığını belirterek, "Kur-anı Kerim'de cinlerden bahsediliyor. Ancak cinler gözle görünmez. İnsanlar hayal üretiyor. İnsana benzeyen bir varlıktan söz ediliyor. O zaman tespit edilsin yakalansın. Ben Edirne Müftüsü olarak böyle bir şeye inanmıyorum. Halkın da inanmaması gerekir" dedi.

Reklam
Reklam