Edirne'de "Kültür Köprüleri" Konseri

Yunanistan Konsolosluğu'nca Edirne'de "Kültür Köprüleri" konseri düzenlendi.

Yunanistan Konsolosluğu'nca Edirne'de "Kültür Köprüleri" konseri düzenlendi.

Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Katerina Varvarigou, Edirne Halk Eğitim Merkezi Konser Salonu'ndaki etkinlik öncesi yaptığı konuşmada, halklar ve kültürler arasındaki görünmez köprünün müzik olduğunu söyledi.

Müziğin, sözlere ve açıklamalara gerek duymaksızın neşe, keder ve sevgiyi aktarabilen yegane sanat biçimi olduğunu belirten Varvarigou, "Yüzyıllarca ahenkle çeşitli milletlerin kültürel kimliklerinin bir arada yaşadığı bu coğrafyada müzik günümüzde köprü görevini yerine getirmeye devam etmektedir. Yunanistan Konsolosluğu, böyle bir barış ve dostluk köprüsünü Edirne halkına sunmaktan büyük mutluluk duyar" dedi.

Reklam
Reklam

Konuşmanın ardından Nea Orestiada Tarih ve Folklor Müzesi Enstrümanlı Trakya Korosu, şef Vaslis Pampamihail yönetiminde, Yunanistan'a özgü "İyi ki birbirimize kavuştuk", "Kırklarelili kız", "İndirluda", "Karaağaç kızı", "Güzel İstanbul kızı", "Lianohortarudıa" ve "Güle güle" türkülerini seslendirdi.

Nea Orestiada Kız Lisesi Dans Grubu da konser sırasında yöresel oyunlar sundu.

Konseri, Edirne Valisi Hasan Duruer, vali yardımcıları Hasan Hüseyin Can, Beyazıt Tanç, Salih Altınok, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan, Dışişleri Bakanlığı Edirne Temsilcisi Elçi Metin Kılıç, Yunanistan'ın Orestiada Belediye Başkanı Dimitris Muzos ve her iki ülkenin vatandaşları izledi.

Muhabir: Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: