Edirne'de Nehir Taşkınları Için Çözüm Toplantısı

Engin ÖZMEN/EDİRNE, Edirne’de son 3 ayda meydana gelen nehir taşkınlarının ardından Türk ve Yunan heyetleri çözüm için bir araya geldi.

Engin ÖZMEN/EDİRNE, Edirne’de son 3 ayda meydana gelen nehir taşkınlarının ardından Türk ve Yunan heyetleri çözüm için bir araya geldi. Meriç nehri kenarındaki bir restoranda düzenlenen toplantıya Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ve Edirne Belediye Başkanı CHP’li Recep Gürkan’ın yer aldığı Türk heyeti ile Yunanistan’ın Doğu Makedonya Trakya Valisi Georgios Pavlidis’in de aralarında bulunduğu Yunanistan heyeti katıldı. Toplantının açılışında konuşan Vali Dursun Ali Şahin, iki ülke arasında yaşanan sorunları yüz yüze konuşarak çözebileceklerini ifade ederek, “Bizler ne kadar güzel ilişkide bulunursak, Türk ve Yunan halkı için o derece yararlı olacağına inanıyoruz. Bu sınır bizim için dostluk sınırı. Bu görüşme 2 ay önce olacaktı ancak taşkın nedeniyle bu zamana gecikti. Bugün gündemimizde olan 3 meseleyi çözüme kavuşturacağız. Bunlardan en önemlisi taşkınların önlenmesi. Onun için Edirne’nin Yunanistan’ın taşkınlarla gündeme gelmesini önlemek için bu nehrin temizlenmesi gerekiyor. Buna inanıyoruz. Kum adacıkların ortadan kaldırılması, ağaçlardan arındırılması bizim en önemli konumuzdur. Bunun dışında değişik hayvan hastalıkları, sineklerle mücadelesi konusunda ve bir sel felaketinde, taşkında karşılıklı yardımlaşmanın en hızlı bir şekilde nasıl gerçekleştirilebilir bunun tartışmasını yapacağız” dedi.
Yunanistan’ın Doğu Makedonya Trakya Valisi Georgios Pavlidis ise özellikle mavi dil hastalığına dikkat çekerek iki tarafın da büyük sıkıntılar çektiğini belirterek, “Hem bu hastalıklar, hem de taşkınlar konularını tartışmaya geldik. Birlikte sorunları çözeceğimize inanıyorum” dedi.
Toplantıya Dışişleri Edirne Temsilcisi Büyükelçi Ahmet Murat Yörük, Dışişleri Bakanlığı Çevre ve Su Danışmanı Alara İstemil Aydın, DSİ Su Yönetimi Genel Müdürü Abdurrahman Uluırmak, DSİ 11’inci Bölge Müdürü Adil Sabancı, Dışişleri Bakanlığı Hudut Dairesi Başkanı Bilgin Öztük, Yunanistan Halk Sağlığı ve Sosyal Bakım Genel Müdürü Lukas Georgio, Yunanistan'ın Edirne Konsolosu Paraskevi Charitdou katıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: