Edirne'de Şiddetli Rüzgar Çatıları Uçurdu: 5 Yaralı

Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE, Edirne'de akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli rüzgar günlük hayatı olumsuz etkiledi. Bir çok ağaç devrilirken, çok

Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE, Edirne'de akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren şiddetli rüzgar günlük hayatı olumsuz etkiledi. Bir çok ağaç devrilirken, çok sayıda evin çatısı da rüzgar nedeniyle uçtu. Yıldırım Hacısarraf Mahallesi'nde 2 katlı bir evin çatısı şiddetli rüzgardan uçtu. Yere düşen parçalarından bazıları 35 yaşındaki Filiz Alerik'in başına isabet etti. Yaralanan kadın, ihbar üzerine gelen ambulansla Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
Şiddetli rüzgarın uçurduğu parçaların başına isabet ettiği 4 kişi daha ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Fatih Mahallesi ve Şükrüpaşa Mahallesi'nde de çok sayıda evin çatısı şiddetli rüzgar nedeniyle uçarak çevreye yayıldı. Polis ekipleri çatısı uçan evlerin çevresinde güvenlik tedbiri alarak bazı sokakları trafiğe kapattı.
Rüzgarın etkili olduğu Lozan Caddesi'ndeki kent ormanında çok sayıda ağaç devrildi. At arabasıyla ormana gelen 55 yaşındaki Fadıl Korkmaz da devrilen ağaçları topladı. Ağaç parçalarını yakacak olarak kullanacağını anlatan Korkmaz, "Fırtına bir anlamda bizim işimize yaradı. Devrilen ağaçları topluyorum, akşama evde yakacağım" dedi.
VALİLİKTEN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI
Meteoroloji verilerine göre saatte 31 kilometre hızla esen şiddetli rüzgarın gece saatlerinde yerini kuvvetli yağışa bırakacağı bildirildi. Edirne Valiliği, Edirne'de kuvvetli rüzgarla birlikte gök gürültülü sağanak yağış görüleceğini açıkladı Bu nedenle halkın su baskını ve olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: