Edirne'de Taksici Ve Öğrenci Eylemleri

Edirne'de, ulaşım ücretlerine yapılan zammı protesto eden üniversite öğrencileri ile araçlarında 7 yolcu taşımak isteyen taksiciler, belediye önünde eylem yaptı.

Edirne'de, ulaşım ücretlerine yapılan zammı protesto eden üniversite öğrencileri ile araçlarında 7 yolcu taşımak isteyen taksiciler, belediye önünde eylem yaptı.

Tahmis Meydanı'nda toplanan üniversite öğrencileri, ellerinde taşıdıkları "Ulaşım zamları geri alınsın" yazılı pankartla, sloganlar eşliğinde Edirne Belediyesi'ne yürüdü.

Belediye önünde grup adına açıklama yapan Hamza Dilbaz, zamların geri alınması için imza kampanyası başlattıklarını söyledi.

Dilbaz, toplanan imzaları, belediye meclis toplantısında Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'ye vereceklerini kaydetti.

Reklam
Reklam

Yer olmadığı gerekçesiyle salona alınmayan iki öğrenci, Başkan Sedefçi ile makam odasında görüştü.

Dilbaz, Edirne halkının da bu karardan rahatsızlık duyduğunu öne sürerek, "Bu imzaları size sunuyoruz ve dikkate almanızı talep ediyoruz. Çünkü yapılan zamların kanuni bir gerekçesi olmadığına inanıyoruz. İmzalarımızı size teslim ediyoruz. En kısa zamanda cevap bekliyoruz" dedi.

Sedefçi de öğrencilerin en ucuz fiyata ulaşım hakkı talep etmesinin en doğal hakları olduğunu söyledi.

Göreve geldiği 2004 yılında 1 lira olan öğrenci ulaşım fiyatının, şu anda 1,15 lira olduğunu ifade eden Sedefçi, "9 sene Edirne halkı ve öğrenci kardeşlerimiz 1 liradan taşınmışlar. Bugün 1,15 liradan taşınacaklar. 9 yılda verilen zam 15 kuruştur. Benzine gelen zam yüzde 400 civarındadır" diye konuştu.

Sedefçi, öğrencilerin talebinin değerlendirileceğini kaydetti.

Edirne'de Şubat ayı meclis toplantısında 1 lira olan öğrenci biniş ücreti 1,15 lira, 1,50 lira olan sivil biniş ücreti de 1,65 lira olmuştu.

-Taksicilerden eylem-

Reklam
Reklam

Öte yandan, öğrenciler belediye önünden ayrıldığı sırada, yaklaşık 100 taksici klakson çalarak belediye binasının önüne geldi.

Araçlarından inen taksiciler, yöneticilerin sorunlarıyla ilgilenmediği gerekçesiyle alkışlı protestoda bulundu.

Edirne Taksiciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çağlayan, grup adına yaptığı açıklamada, Karayolları Trafik Kanunu'na göre taksilerin "7+1" yolcu kapasiteli araçlar olduğunu söyledi.

Kanunun Türkiye'deki bazı kentlerde uygulandığını belirten Çağlayan, "Bizim belediyeden isteğimiz, kanunun bize vermiş olduğu hakkı yönetmelikle elimizden almasın. Biz de 7 kişilik araçlarla taksicilik hizmetini daha kaliteli ve daha ucuz bir şekilde yapalım" dedi.

Çağlayan, ayrıca ücretsiz servislerin ve A-1 yetki belgeli araçların güzergah dışında çalışarak, kentteki taksicilerin kazancını olumsuz etkilediğini iddia etti.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı.

Bu arada, Edirne Belediyesi'ne ulaşımın sağlandığı yol, taksicilerin eylemi nedeniyle bir süre trafiğe kapalı kaldı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Gökhan Balcı / Cihan Demirci

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: